ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη νέα μούσα του Γαλλικού σινεμά

5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τη νέα μούσα του Γαλλικού σινεμά

Είναι καλλονή, είναι κομψή κυρίως όμως είναι ταλαντούχα. Η Καναδή ηθοποιός Charlotte Le Bon είναι μια protégée του Στίβεν Σπίλμπεργκ και πρόσφατα έδωσε αίσθημα στη μεγάλη οθόνη μέσα από την ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις, "Βόλτα στο Κενό". 

To Moντρεάλ είναι η πατρίδα ενός κοριτσιού που μοιάζει να έχει ειλικρινές ταλέντο, σχεδόν όσο ειλικρινές είναι το καστανό, ζεστό σαν σοκολάτα, βλέμμα της. Η Le Bon δεν είναι μια ακόμη φωτογενής στάρλετ, είναι μια γυναίκα που γεννά ομορφιά. Αυτό υποστηρίζουν οι συμπρωταγωνιστές και μέντορες της, αυτό θέλουμε να πιστέψουμε και εμείς. Αυτά είναι πέντε πράγματα που αξίζει να θυμάσαι για αυτήν.

1. Η Charlotte Le Bon γεννήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου του 1986. Μητέρα της η Brigitte Paquette, πατέρας της ο Richard Le Bon. Ηθοποιοί και οι δύο δεν περιόρισαν τη θυγατέρα τους από τον κόσμο του θεάματος. Στα 16 αγάπησε το φακό, στα 19 της εγκατέλειψε την πατρίδα της για να βρει την ευκαιρία στο modeling. .Το 2011 κάνει audition και κερδίζει μια θέση μπροστά από την κάμερα και πίσω από αυτήν συμμετέχοντας στο υπέροχο υβρίδιο δελτίου ειδήσεων και talk show Le Grand Journal του Canal+. Εκεί θα παρουσιάσει τον καιρό, είναι η Miss Meteo των γαλλόφωνων συχνοτήτων. Η επιτυχία της εγκυμονεί κινδύνους επιτυχίας. Η Charlotte κατευθείαν δέχεται προτάσεις για να πρωταγωνιστήσει σε ταινίες μεγάλου μήκους. Το “oui” ήταν η εύλογη απάντηση της.

2. Αστεία όσο και ωραία, η Le Bon υποδύεται την Ophelia σε γαλατικές κινηματογραφικές περιπέτειες. Το 2012 γοητεύει στο ‘Asterix and Obelix: God Save Britannia, το 2013 υπακούει στις σκηνοθετικές επιταγές του ονειροπόλου Michel Gondry στο ‘Mood Indigo – L’ecume des jours’ και το 2014 τραβάει τις εντυπώσεις επάνω της. Υποδυόμενη τη μούσα του σχεδιαστή Yves Saint Laurent στην κινηματογραφική του βιογραφία του Jalil Lespert, την κομψή Victoire Doutreleau, η Le Bon απαιτεί τις αισθήσεις μας. Η συνέχεια είναι αυτή που της πρέπει. Συμμετέχει στο προτεινόμενο για Χρυσή Σφαίρα ‘The Hundred-Foot Journey’ δίπλα στους Helen Mirren & Om Puri, φέτος είναι το κορίτσι δίπλα από τον Joseph Gordon-Levitt σε μια ‘Βόλτα Στο Κενό’, μια ταινία για τον τολμηρό Γάλλου σχοινοβάτη Philippe Petit.

Η Le Bon έχει κηρύξει πόλεμο στη ματαιοδοξία

3. Το Instagram της είναι σχεδόν πιο ενδιαφέρον από την καριέρα της. Μακριά από τη ματαιοδοξία των καιρών η Le Bon παίζει με τις ματιές της όσο και με τις ερμηνείες της. Μια έκρηξη χρωμάτων όπου το γκρι, το μπλε και το κόκκινο διαδέχονται τις αναρτήσεις της αυτή είναι μια γυναίκα που δεν νοιάζεται για τα selfies. Όπως δεν θα έπρεπε και εσύ.

4. Δεν είναι διαθέσιμη. Είναι ερωτευμένη. Αν πιστέψει κανείς τα δημοσιεύματα των κίτρινων φυλλάδων ίσως είναι ήδη παντρεμένη. Κανείς δεν ξέρει όμως αν ισχύουν ούτε και την ταυτότητα του τυχερού συντρόφου της.

5. Τα πλάνα της για το μέλλον πολλά. Προσπαθώντας και η ίδια να εξισορροπήσει τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που της χαρίζονται πλουσιοπάροχα, η Le Bon θέλει να αγαπήσουμε όσο και η ίδια τον συναρπαστικό ήρωα της καρδιάς της, τον Philippe Petit που αποφάσισε να περπατήσει για 45 λεπτά, κάνοντας οκτώ διαδρομές πέρα-δώθε, σ’ ένα τεντωμένο σκοινί ανάμεσα στους Δίδυμους Πύργους του World Trade Center, 411 μέτρα από το έδαφος, χωρίς την άδεια του Δήμου ή οποιασδήποτε αρχής, πριν κλείσει τα 25 του χρόνια. Παράτολμος εκείνος, τολμηρή η ίδια το 2016 θα διεκδικήσει την προσοχή μας με τα ‘Project Lazarus’, το πολυαναμενόμενο ‘Anthropoid’ δίπλα από τους Jamie Dornan & Cillian Murphy και το ‘Bastille Day’ μαζί με τον Idris Elba. Αν ακόμη δεν έχεις πεισθεί ότι η Charlotte δεν είναι μία από τα ίδια ίσως σε λένε Θωμά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ