ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Θύτης ή θύμα; Ο R. Kelly κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση έξι γυναικών

Θύτης ή θύμα; Ο R. Kelly κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση έξι γυναικών
Facebook/RKelly

Η σεξουαλική ζωή του διάσημου Αμερικανού τραγουδιστή R. Kelly αποτελεί εδώ και χρόνια αντικείμενο αντιδικίας και αντιδράσεων, κυρίως λόγω των προτιμήσεων του σε ανήλικες ερωμένες. Aπό το 1994 όταν και φημολογήθηκε ότι παντρεύτηκε την 15χρονη τότε Aaliyah μέχρι και το 2008 όταν βρέθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης για σεξουαλική παρενόχληση και παιδική πορνογραφία ο R. Kelly απασχολεί τα media με όλους τους λάθος τρόπους.

Τελευταίο κεφάλαιο στην αμφιλεγόμενη σεξουαλική ζωή του star της μουσικής βιομηχανίας η υπόθεση που έφερε στη δημοσιότητα το Buzzfeed News. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ο R. Kelly κρατάει όμηρες έξι γυναίκες ενάντια στη θέλησή τους για να ικανοποιήσει τις ερωτικές του ορέξεις.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι τρεις οικογένειες ισχυρίζονται ότι ο τραγουδιστής κρατά τις κόρες τους σε αίρεση και τις κακοποιεί ψυχολογικά και σωματικά. Τρεις πρώην συνεργάτες του τραγουδιστή μίλησαν επίσης με τον δημοσιογράφο Τζιμ ΝτεΡογκάτις, επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες των γονέων.

Το BuzzFeed ανέφερε ότι σε ελέγχους από την αστυνομία που διενεργήθηκαν στο Ιλλινόις και την Τζόρτζια δεν βρέθηκε κάτι που να στοιχειοθετεί κατηγορίες σε βάρος του τραγουδιστή και ότι οι νεαρές γυναίκες είπαν ότι δεν κρατούνται παρά τη θέλησή τους.

rkelly

"Έξι γυναίκες ζουν σε ακίνητα που νοικιάζει ο Κέλι στο Σικάγο και την Ατλάντα" αναφέρει το BuzzFeed που επικαλείται πηγές από το οικογενειακό περιβάλλον των γυναικών και τον κύκλο του καλλιτέχνη της R&B, τους Cheryl Mack, Kitti Jones και Asante McGee.

"Ελέγχει κάθε τομέα της ζωής τους. Τους υπαγορεύει τι να φάνε, πώς να ντυθούν, πότε θα κάνουν μπάνιο ή θα κοιμηθούν και πώς θα φερθούν σε σεξουαλικές περιπτύξεις τις οποίες εκείνος καταγράφει" αναφέρει το δημοσίευμα για την "σεξουαλική αίρεση" ενός "βίαιου και απαιτητικού δυνάστη".

Ακολουθούν όσα πρέπει να ξέρετε για την υπόθεση που κλονίζει τη showbiz σήμερα.

Οι γυναίκες του ζήτησαν βοήθεια στην καριέρα τους

Οι "ερωμένες" ή "φυλακισμένες" είναι νεαρές κοπέλες οι οποίες πλησίασαν τον τραγουδιστή για να του ζητήσουν μια βοήθεια στη μουσική τους καριέρα.

Η μητέρα (J.) μίας από αυτές δήλωσε: "Όταν πήγαμε στα backstage για να συναντήσουμε τον R. Kelly μείναμε εκεί για δύο ώρες. Θέλαμε να του μιλήσουμε για τη μουσική της κόρης μου. Άκουσε τον δίσκο της και είπε πως θα τη βοηθούσε".

Τον αποκαλούν “daddy” και τις αποκαλεί “babies”

Ο τραγουδιστής φέρεται πως θέλει να έχει τον έλεγχο. Σύμφωνα με έναν πρώην βοηθό του: "Πρέπει να ρωτήσουν για να φάνε. Να τον ρωτάνε για να πάνε τουαλέτα. Ο Kelly είναι ειδικός στη χειραγώγηση". Δήλωσε επίσης πως τις έχει αναγκάσει να κλείσουν τα κινητά τους και εάν επιθυμούν να τηλεφωνήσουν ή να αποχωρίσουν από το χώρο πρέπει πρώτα να ζητήσουν την άδειά του.

Καταγράφει τις ερωτικές συνευρέσεις

Σύμφωνα με τον βοηθό του Kelly, ο τραγουδιστής αναγκάζει τις γυναίκες να φορούν φόρμες γυμναστικής επειδή "δε θέλει να διαγράφεται το σώμα τους ή να φαίνονται ελκυστικές".

Η Jones και η McGee (δύο από τις τρεις γυναίκες που τον κατήγγειλαν) δήλωσαν πως ο 50χρονος καταγράφει τις σεξουαλικές του συνευρέσεις με τις κοπέλες και μοιράζεται τα βίντεο με τους φίλους του. Υποστήριξαν επίσης ότι υπάρχει μία μεγαλύτερη γυναίκα η οποία διδάσκει στις μικρές όλα όσα ικανοποιούν τον Kelly.

Τα "μωρά" τιμωρούνται για την κακή συμπεριφορά

Αναφέρθηκε επίσης πως τιμωρεί σωματικά και λεκτικά τις γυναίκες όταν αυτές δεν ακολουθούν τους κανόνες του. Η Jones δήλωσε πως την έδεσε σε δέντρο και τη χτυπούσε επειδή ήταν φιλική με έναν ταμία καταστήματος.

Οι γυναίκες έχουν δεχθεί πλύση εγκεφάλου

joce

Σύμφωνα με το άρθρο, οι κοπέλες είναι ενήλικες και βρίσκονται εκεί με τη θέλησή τους. Μία από τις κοπέλες η οποία επιθυμεί να κάνει μεγάλη καριέρα, ανέφερε στην αστυνομία πως "ήταν εντάξει και δεν ήθελε να την ενοχλούν οι γονείς της" αλλά σύμφωνα με τη J., η οποία είδε την κόρη της το Δεκέμβριο του ’16 "είχε δεχθεί πλύση εγκεφάλου και έμοιαζε με φυλακισμένη".

"Την αγκάλιαζα συνέχεια και αυτή συνέχιζε να λέει πως είναι ερωτευμένη και πως ο Kelly νοιάζεται γι’ αυτή. Δε ξέρω τι να κάνω" είπε.

Τι απαντάει ο ίδιος

r2

Η δικηγόρος του Kelly, Linda Mensch σε δήλωσή της τόνισε πως "ο R. Kelly γνωρίζει για τις κατηγορίες προς το πρόσωπό του και είναι ενοχλημένος". Ο ίδιος αντέκρουσε τις καταγγελίες ότι κρατά έξι γυναίκες δέσμιες παρά τη θέλησή τους σε μια αίρεση και τις ελέγχει.

"Ο Kelly αμφισβητεί κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς και θα εργαστεί επιμελώς και ισχυρά για να ασκηθεί δίωξη σε όσους τον κατηγορούν και για να καθαρίσει το όνομά του" σημειώνεται στη δήλωση.

Ένα παρελθόν γεμάτο σκάνδαλα

Δεν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνονται καταγγελίες σε βάρος του Κέλι για σεξουαλική κακοποίηση. Το 2008 απαλλάχθηκε από 14 κατηγορίες για παιδική πορνογραφία έπειτα από δίκη που κράτησε έξι χρόνια. Η υπόθεση αυτή επικεντρώθηκε σε μια βιντεοκασέτα, που οι εισαγγελείς ισχυρίστηκαν ότι τον έδειχνε σε σεξουαλική επαφή με ένα 14χρονο κορίτσι.

Ο ΝτεΡογκάτις, ο οποίος έλαβε την κασέτα από ανώνυμη πηγή το 2000 και την έστειλε στην αστυνομία, έγραψε το άρθρο και ξεκίνησε η έρευνα. Ένα άλλο θέμα που είχε απασχολήσει τα ΜΜΕ ήταν αν είχε παντρευτεί μυστικά την τραγουδίστρια Aaliyah, όταν εκείνη ήταν ανήλικη. Το ζευγάρι υποστήριξε ότι δεν παντρεύτηκε ποτέ.

Θύτης ή θύμα;

"Μπορούμε μόνο να αναρωτηθούμε γιατί άνθρωποι θα επιμένουν στη δυσφήμιση ενός μεγάλου καλλιτέχνη που αγαπά τους θαυμαστές του, εργάζεται συνεχώς και φροντίζει όλους τους ανθρώπους στη ζωή του. Δουλεύει σκληρά για να γίνει ο καλύτερος άνθρωπος και καλλιτέχνης που μπορεί να είναι" αναφέρει στη δήλωσή της η δικηγόρος του, σύμφωνα με το Variety.

"Είναι ενδιαφέρον ότι ιστορίες και παραμύθια που αποδείχθηκαν ψευδή πριν από πολλά χρόνια εμφανίζονται, όταν ο στόχος του είναι να σταματήσει η βία, να κατεβούν κάτω τα όπλα και να επικρατήσει ειρήνη και αγάπη. Υποθέτω ότι αυτή είναι η τιμή της φήμης. Όπως όλοι μας, ο κ. Kelly αξίζει μια προσωπική ζωή. Σεβαστείτε αυτό" τονίζεται στη δήλωση της δικηγόρου.

Ο Ρόμπερντ Σιλβέστερ Κέλι, γνωστός επαγγελματικά ως R. Kelly, είναι Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, δισκογραφικός παραγωγός και πρώην επαγγελματίας παίκτης μπάσκετ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ