ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όταν πρόκειται για τον Τζέιμς Μποντ η Σαρλίζ Θερόν παραμένει συντηρητική

Όταν πρόκειται για τον Τζέιμς Μποντ η Σαρλίζ Θερόν παραμένει συντηρητική
EPA/CLEMENS BILAN

Παρά τις ελεύθερες και ανοιχτόμυαλες απόψεις της, η Σαρλίζ Θερόν ότι  δεν θα της άρεσε κάποιος πειραματισμός.σχετικά με το ρόλο του Τζέιμς Μποντ

Σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη έκδοση της Welt η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός είπε ότι «Θα μου φαινόταν παράξενο εάν ξαφνικά ο Μποντ εμφανιζόταν ως αμφιφυλόφιλος. Ακόμα και σε μένα θα μου φαινόταν λίγο τρελό».

Όσο για τον δικό της ρόλο στη νέα της ταινία τον βρίσκει κάπως αντισυμβατικό σε σχέση με τον 007, καθώς στο Atomic Blonde, υποδύεται μία πράκτορα της ΜΙ6 που βρίσκεται στο Βερολίνο κατά την πτώση του τοίχους και ζει μία νύχτα πάθους με μία πράκτορα από τη Γαλλία.

Ο ρόλος που υποδύεται η χολιγουντιανή σε σχέση με αυτόν του Τζέιμς Μποντ, είναι διαφορετικός όπως εξηγεί.

«Κάθε φορά που παίζω ένα πρόσωπο που είναι αμφιφυλόφιλο ή ομοφυλόφιλο η συζήτηση είναι πάντα η ίδια, ενώ ποτέ δεν αποτελεί θέμα συζήτησης όταν παίζω το ρόλο μίας ετεροφυλόφιλης».

Θα έπρεπε τέτοιου είδους σκηνές και το όλο θέμα όχι μόνο στον κινηματογράφο αλλά και στη ζωή, να θεωρούνται φυσιολογικά, επισημαίνει και προσθέτει: «Αλλά αυτό δε συμβαίνει. Κι αυτό είναι πρόβλημα».

Η Θερόν αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετώπισε μέχρι να γυριστεί η ταινία, καθώς όλοι ήταν διστακτικοί με το κατά πόσο ταιριάζει ένας τέτοιος ρόλος δράσης σε μία γυναίκα.

«Συχνά μου έλεγαν, δε ξέρουμε πώς θα αντιδράσει η αγορά. Θα μπορούσαμε να το προωθήσουμε ευκολότερα εάν αλλάζατε την ιστορία. Αν πρωταγωνιστούσε ένας άντρας. Όλα αυτά ήταν προσβλητικά», απάντησε η ηθοποιός.

Τελικά τα Universal Studios με διευθύντρια την Ντόνα Λένγκλι δέχτηκαν να γυρίσουν την ταινία.

«Η Ντόνα έχει τα ίδια πιστεύω με μένα. Αν είχαμε περισσότερες γυναίκες σαν την Ντόνα, θα πηγαίναμε πιο μπροστά», δήλωσε η Θερόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ