ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το εντυπωσιακότατο κορίτσι του Instagram είναι… εικονικής πραγματικότητας (pics)

Το εντυπωσιακότατο κορίτσι του Instagram είναι… εικονικής πραγματικότητας (pics)
Instagram/lilmiquela

Η Miquel Sousa (LilMiquela) είναι μία «κλασική» κοπέλα του Instagram. Ή μήπως όχι; Ποστάρει selfie, φωτογραφίες από τα πιο in πάρτι, διαφημίζει επώνυμα ρούχα και γενικότερα μας παρουσιάζει την υπέροχη ζωή της. Μόνο που έχει κάτι διαφορετικό από τις υπόλοιπες γυναίκες: δεν είναι πραγματικό πρόσωπο.

Η Miquela είναι ένα προϊόν τεχνητής νοημοσύνης που έγινε μέλος της κοινωνικής πλατφόρμας πριν ένα χρόνο και ήδη μετρά πάνω από 250.000 ακόλουθους. Συμπεριφέρεται όπως οι άνθρωποι, απαντώντας στα σχόλια των fans της, δίνοντας συμβουλές για μακιγιάζ και κοινοποιεί τακτικά. Παρόλα αυτά, δεν είναι ανθρώπινο ον.

Σύμφωνα με τον Dougie Cross, διευθύνων σύμβουλος ενός εργαστηρίου ζωγραφικής και απεικόνισης, η Miquela είναι ένας συνδυασμός πραγματικής γυναίκας και ενός τρισδιάστατου μοντέλου.

«Δείχνει πολύ ρεαλιστική. Πιστεύω πως αυτό που αφήνει τους περισσότερους άφονους, είναι οι λεπτομέρειες του προσώπου της, οι οποίες είναι ρεαλιστικότατες. Όμως, τα μαλλιά δε δείχνουν τόσο ρεαλιστικά και οι μπλούζες της είναι φωτογραφίες. Πιστεύω πως είναι ένας συνδυασμός ανθρώπων και ενός τρισδιάστατου μοντέλου. Παίρνουν τη φωτογραφία ενός πραγματικού ανθρώπου και τη συνδυάζουν με το μοντέλο. Υπάρχει πολύ δουλειά πίσω από αυτό».

https://www.instagram.com/p/p

Μερικοί από τους «βαθύτερους» fans της, υποστηρίζουν πως η Miquela είναι πραγματική.

«Ναι, είναι πραγματική. Είναι σπουδάστρια εικαστικών τεχνών και δουλεύει πάνω στον εαυτό της» αναφέρει ένας θαυμαστής. «Οπότε είναι πραγματική και αυτή είναι η τέχνη της».

Το μόνο σίγουρο σχετικά με την αιθέρια «ύπαρξη» της Lil Miquela είναι πως όποιος κρύβεται από πίσω ξέρει πραγματικά τι κάνει. Όχι μόνο είναι ανάμεσα στους διασημότερους χρήστες του Instagram και διαφημίζει προϊόντα, αλλά έχει και μουσική καριέρα!

Το πρώτο της single κυκλοφόρησε, τιτλοφορείται “Not Mine!” και έχει υπογράψει επίσημα ως μουσικός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ