ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

H Αdele, το Star Wars της δισκογραφικής βιομηχανίας, είναι η πιο ευπώλητη μουσικός στον κόσμο

H Αdele, το Star Wars της δισκογραφικής βιομηχανίας, είναι η πιο ευπώλητη μουσικός στον κόσμο

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία της Φωνογραφικής Βιομηχανίας (Ifpi) η Βρετανίδα τραγουδίστρια δεν κατάφερε μόνο να σπάσει κάθε ρεκόρ με την κυκλοφορία του album της 25, μόλις τον Νοέμβριο του 2015. Κατάφερε να πουλήσει τα περισσότερα αντίτυπα δίσκων στον κόσμο από κάθε άλλον συνάδλεφο της, ακόμη και από εκείνους που είχαν προηγηθεί 10 μήνες πριν.

Μια συμβολική διάκριση

Ο τίτλος της πιο ευπώλητης δόθηκε στην Adele γιατί κατάφερε το ακατόρθωτο. Και να κυκλοφορήσει δουλειά στο τέλος του έτους, χάνοντας πολύτιμο χρόνο στο airplay που βοηθάει πολύ αλλά και να μην το διαθέσει σε μουσικές υπηρεσίες streaming επενδύοντας στις φυσικές και τις ψηφιακές πωλήσεις.

Η διάκριση δεν είναι αναπάντεχη. Το 25, το τρίτο album της Αdele και το πρώτο σε τέσσερα χρόνια έδειξε τις προθέσεις του από το πρώτο ήδη single. Το Hello είναι το πρώτο τραγούδι που κατάφερε να πουλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύρια downloads την πρώτη μόλις εβδομάδα κυκλοφορίας του αποδεικνύοντας ότι δεν πρόκειται απλά για μια ακόμη επιτυχημένη, αισθαντική μπαλάντα. Η Adele είναι φαινόμενο και η δισκογραφία της το αναγνωρίζει.

“Κατάφερε το αδύνατο”

Έτσι χαρακτηρίζει την επίδοση της στα charts και την αποπλάνηση του κοινού η Φράνσις Μουρ της Ifpi που κάθε χρόνο εξαίρει τους καλλιτέχνες με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως συνδυάζοντας αντίτυπα, διαδικτυακές, ψηφιακές πωλήσεις και και downloads.

Tη Βρετανίδα ακολουθεί ο συμπατριώτης της Εντ Σίραν, η γάτα της αμερικανικής μουσικής σκηνής και των social media Τέιλορ Σουίφτ στην τρίτη θέση (που απολάμβανε την κορυφή το 2014), ο Τζάστιν Μπίμπερ που έχει αποδειχθεί κάτι περισσότερο από ένα ακόμη πιτσιρίκι που αναδείχθηκε από το YouTube και ήρθε από τον Καναδά για να ορίσει την pop σκηνή του σήμερα ενώ πέμπτο στην κατάταξη είναι το βρετανικό συγκρότημα των One Direction που πολύ αμφιβάλουμε αν θα συνεχίσει να υπάρχει μετά τις σόλο επιδιώξεις των μελών του.

Η Adele είναι και επίσημα το Star Wars: The Force Awakens της μουσικής βιομηχανίας ακόμη και αν δήθεν είναι ένα κανονικό πλάσμα που καποτε ήταν παιδί.

adele baby

ΔΗΜΟΦΙΛΗ