ΜΟΔΑ

Οι βιτρίνες της Louis Vuitton είναι έργα τέχνης

Οι βιτρίνες της Louis Vuitton είναι έργα τέχνης
Louis Vuitton Windows/ Assouline Editions

Ο κορυφαίος γαλλικός οίκος πολυτελείας δεν απαιτεί μόνο τον οβολό μας αλλά και την ανύψωση της αισθητικής μας. Σε αυτή τη φιλοσοφία οφείλεται και η στρατηγική του LV στις βιτρίνες των μπουτίκ του καθώς τα τελευταία χρόνια επιλέγει καταξιωμένους καλλιτέχνες για να της επιμεληθούν. Μόλις πριν ένα χρόνο συνεργάστηκε με τον περίφημο αρχιτέκτονα Φρανκ Γκέρι, ο οποίος έχει σχεδιάσει μεταξύ άλλων το Μουσείο Γκουγκενχάιμ στο Μπιλμπάο αλλά και το Walt Disney Concert Hall στο Λος Άντζελες.

Αντισυμβατικές και εμπνευσμένες οι βιτρίνες των καταστημάτων της Louis Vuitton θέλουν να γίνουν ένα όχημα προς το όνειρο, εκεί όπου η τέχνη συναντά τη ζωή, το περιττό συναντά το απέριττο και η φαντασίωση εκταμιεύεται στα ταμεία.

Ηθικός αυτουργός η Faye McLeod, η Visual Creative Director της Louis Vuitton, που από το 2009 έχει συμμαχήσει με εικαστικούς, αρχιτέκτονες, σκηνογράφους και άλλους αξιωματούχους της εικόνας για αποτελέσματα που είναι αιρετικά και μαγνητίζουν ενήλικες και ανηλίκους.

Περισσότερες από 35 βιτρίνες σε όλο τον κόσμο φιλοξενούν τις εμπνεύσεις της που γίνονται πραγματικότητα με τη συνδρομή πολλών. Το portfolio της δημιουργικότητας τους εκδόθηκε από τον οίκο Assouline σε ένα τόμο που επιμελήθηκε η ίδια μαζί με τον δημιουργικό art director του οίκου Ansel Thompson και έχει εισαγωγικό σημείωμα από τη Βανέσα Φρίντμαν των The New York Times. Το δέσιμο είναι χειροποίητο αλλά η έμπνευση καθόλου θνητή.

Louis Vuitton Windows, Eκδόσεις Assouline

ΔΗΜΟΦΙΛΗ