ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Καζάριαν: Τα καλύτερα για την Ελλάδα έρχονται, αν επιδείξει δημοσιονομική πειθαρχία

Καζάριαν: Τα καλύτερα για την Ελλάδα έρχονται, αν επιδείξει δημοσιονομική πειθαρχία

“Η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια πρόοδο και έχουμε κάνει πολύ πετυχημένες επενδύσεις όπως και πολλοί άλλοι” είπε στο CNN Greece o κ. Πολ Καζάριαν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής Japonica Partners αλλά και καθηγητής στο Κολούμπια.

Μιλώντας στο περιθώριο του 29ου ετήσιου συνεδρίου της Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου “Η ώρα της ελληνικής οικονομίας”, ο κ. Καζάριαν είπε ότι η εταιρία του αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες σε όλη την Ευρώπη και επίσης στη Λατινική Αμερική και αναφορικά με την Ελλάδα τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται είναι να στείλει ένα συνεπές μήνυμα σε όλους του επενδυτές ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στον δημοσιονομικό τομέα.

“Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί θα παρέχει σταθερότητα, προβλεψιμότητα συνέπεια και ανάπτυξη και αυτό είναι που αναζητούν οι επενδυτές.”

Μιλώντας επίσης για την Ιταλία και την κρίση χρέους είπε ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην Ιταλία αλλά επεκτείνεται στη Γαλλία και στην Ισπανία. “Υπάρχει ένα θεμελιώδες πρόβλημα στους προϋπολογισμούς το οποίο έρχεται επιπλέον πάνω από το πρόβλημα του χρέους.

“Αν δείτε λοιπόν τους προϋπολογισμούς αυτών των μεγάλων χωρών υπάρχει μια πολύ σοβαρή ανησυχία και ελπίζουμε, σαν επενδυτές, σε αυτή την περιοχή του πλανήτη, οι κυβερνήσεις να διαχειριστούν αυτό το πρόβλημα συνολικά”, κατάληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ