ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Petrolina εξετάζει περαιτέρω επέκταση στην Ελλάδα.

Η Petrolina εξετάζει περαιτέρω επέκταση στην Ελλάδα.

Η Petrolina είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση πετρελαιοειδών της Κύπρου, έχει ήδη παρουσία στην Ελλάδα εφοδιάζοντας με πετρελαιοειδή κάποια αεροδρόμια και όπως λέει στο CNN Greece ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κύριος Ντίνος Λευκαρίτης, μελετά το σενάριο να επεκταθεί και σε περισσότερα αεροδρόμια. Αναφορικά με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου τα οποία βρέθηκαν στην περιοχή νότια της Κύπρου, ο κύριος Λευκαρίτης θεωρεί ότι μπορεί αυτό να αλλάξει όλο τον τρόπο που δουλεύει η κυπριακή αγορά και οι επιχειρήσεις στην Κύπρο.

Αυτή τη στιγμή στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Λάρνακα, όπου μέχρι σήμερα βρίσκονται πολλές εγκαταστάσεις εταιριών πετρελαιοειδών, βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη επιχείρηση για την μετεγκατάστασή τους στην περιοχή του Βασιλικού. Η περιοχή της Λάρνακας θα καθαρίσει και θα αξιοποιηθεί για τουριστική εκμετάλλευση και όπως λέει στο CNN Greece ο κύριος Λευκαρίτης, η εταιρία του όπως και όλες οι άλλες εταιρίες, θα κάνουν ό,τι χρειαστεί για να καθαριστεί η περιοχή από τυχόν υπολείμματα πετρελαιοειδών και μόλυνσης.

Τέλος ο κύριος Λευκαρίτης εμφανίστηκε θετικός στο να υπάρξει ξανά διυλιστήριο πετρελαιοειδών στην Κύπρο όπως αυτό το οποίο έκλεισε το 2004 και θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα βοηθήσει πολύ την αγορά πετρελαιοειδών στο νησί ειδικά τώρα που η Κύπρος γίνεται ενεργειακός κόμβος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ