ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας στο CNN Greece: Στις εκλογές διακυβεύεται η ζωή μας

Αλ. Τσίπρας στο CNN Greece: Στις εκλογές διακυβεύεται η ζωή μας
CNN Greece/Λευτέρης Παρτσάλης

Ποτέ δεν υπήρξαν ευρωπαϊκές εκλογές που να μην εκφραστεί η δυσαρέσκεια των πολιτών προς το κυβερνών κόμμα, σημείωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν στο αποτέλεσμα της 26ης Μαϊου, στη συνέντευξή του στο CNN Greece και τους δημοσιογράφους Αδάμο Ζαχαριάδη και Κώστα Τσιτούνα.

«Πήραμε το ρίσκο να εξαντλήσουμε την τετραετία γιατί πιστεύαμε ότι αυτό σημαίνει επιστροφή στην κανονικότητα και επειδή είχαμε μπροστά μας άλλους τέσσερις μήνες για τους οποίους είχαμε σχεδιάσει μια σειρά παρεμβάσεων σε συνέχεια των επιλογών ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Το αποτέλεσμα με ανάγκασε να προχωρήσω σε πρόωρες εκλογές, δίνοντας το μήνυμα ότι έλαβε και αυτή τη δυσαρέσκεια», τόνισε ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει ότι το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ευκαταφρόνητο και για αυτό πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. «Είναι στόχος δύσκολος αλλά πραγματοποιήσιμος. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται της ΝΔ 500 χιλιάδες ψήφους. Στις εθνικές του 2015 κερδίσαμε 650 χιλιάδες από τις ευρωεκλογές που έγιναν έξι μήνες νωρίτερα. Θεωρώ ότι είναι απολύτως εφικτό να έχουμε αντίστοιχη αύξηση γιατί το δίλημμα είναι τώρα τελείως διαφορετικό», είπε ο κ. Τσίπρας.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου το δίλημμα είναι ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα, υποστήριξε ο Πρωθυπουργός λέγοντας ότι από τη μία είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που σχηματοποιείται πίσω από το σύνθημα «Μπροστά, όλοι μαζί» και από την άλλη η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας που είναι να γυρίσει η χώρα σε όσα έγιναν την περίοδο Σαμαρά «και όποιος αντέξει». «Αυτό που διακυβεύεται στις εκλογές είναι η ίδια η ζωή μας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφορικά με το τι θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που κανένα κόμμα δεν καταφέρει να έχει αυτοδυναμία, ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι, με βάσει τον εκλογικό νόμο, το πρώτο κόμμα θα έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση. «Οι διαφορές μας με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη είναι αγεφύρωτες. Αν δεν ήταν ένα κόμμα ακραία νεοφιλελεύθερο και νέοσυντηρητικό, με συνταγές ΔΝΤ και δεν είχε αυτούς τους ακραίους δεξιούς και ήταν ένα κόμμα κεντροδεξιό, θα μπορούσε να ανοίξει μια συζήτηση για μια μίνιμουμ συμφωνία για το μέλλον της χώρας. Με αυτό το πρόγραμμα που έχει η ΝΔ, όμως, δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση για την επόμενη μέρα των εκλογών», είπε ο Πρωθυπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ