ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σοφία Ζαχαράκη στο CNN Greece: Έξι δισεκατομμύρια το κόστος του προγράμματος της ΝΔ

Σοφία Ζαχαράκη στο CNN Greece: Έξι δισεκατομμύρια το κόστος του προγράμματος της ΝΔ

«Οι φοροελαφρύνσεις θα ξεκινήσουν το 2020», δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη, εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο CNN Greece.

Στη συνέντευξή της η κ. Ζαχαράκη έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις φοροελαφρύνσεις του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Εκτίμησε ότι το κόστος των φοροελαφρύνσεων ανέρχεται στα 6 δισεκατομμύρια.

Το ποσό αυτό θα προκύψει από την περικοπή των κρατικών δαπανών και τη μεγάλη άνοδο της ανάπτυξης.

Η κ. Ζαχαράκη απέφυγε να δεσμευτεί με σαφήνεια για το αν οι προσλήψεις των αναπληρωτών καθηγητών θα κρατηθούν στο φετινό επίπεδο (32.00).

Επίδομα παιδιού και στους πολίτες της ΕΕ

Αναφορικά με το επίδομα παιδιού, η εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι θα δίνεται μόνο στα παιδιά που έχουν ελληνική Ιθαγένεια. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι η λόγω της νομοθεσίας της ΕΕ, στο επίδομα θα συμπεριληφθούν όλοι οι πολίτες της ΕΕ.

Σε ό, τι αφορά το νέο ασφαλιστικό που προτείνει η ΝΔ, η Σοφία Ζαχαράκη τόνισε ότι είναι κοστολογημένο και δεν περιέχει κανένα κενό. Ταυτόχρονα, προβλέπεται η συμμετοχή ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την κριτική του Αλέξη Τσίπρα ότι η Νέα Δημοκρατία ξοδεύει υπέρογκα ποσά για τη διαδικτυακή της διαφήμιση, η κ. Ζαχαράκη είπε τα έξοδα της προεκλογικής εκστρατείας δεν είναι υπερβολικά και θα δημοσιοποιηθούν όπως προβλέπει η εκλογική νομοθεσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ