ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κουμουτσάκος: Θέλουμε αυτοδυναμία για να μην μπούμε σε έναν κυκεώνα αβεβαιότητας

Γ. Κουμουτσάκος: Θέλουμε αυτοδυναμία για να μην μπούμε σε έναν κυκεώνα αβεβαιότητας

Την εκτίμησή του ότι η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο με την προκλητικότητα της Τουρκίας δεν θα τελειώσει σύντομα, εξέφρασε, μιλώντας στο CNN Greece, o υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Βόρειο Τομέα Αθηνών ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Αναφορικά με το μείζον θέμα των ημερών, αυτό των τουρκικών προκλήσεων, ο κ. Κουμουτσάκος που είναι και τομεάρχης εξωτερικών της ΝΔ, τόνισε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε θέση αδυναμίας και γι΄ αυτό ενεργεί προκλητικά και δεν μπορεί να αποδεχθεί τους κανόνες του διεθνούς Δικαίου. Πρόσθεσε επίσης ότι πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι να γίνεται διάλογος με την Τουρκία, αλλά όχι υπό τις παρούσες συνθήκες. Σημείωσε τέλος ότι οι προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι υπάρχει ένα μεγάλο φάσμα μέτρων και κυρώσεων αν η Τουρκία συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο.

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι αν και επιζήμια κατά τη ΝΔ, αποτελεί πλέον δέσμευση της χώρας. Η Ελλάδα, είπε ο κ. Κουμουτσάκος «σέβεται διαχρονικά και διακομματικά το διεθνές Δίκαιο κάτι το οποίο είναι το βασικό της επιχείρημα απέναντι στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας που είναι ο βασικός μας αντίπαλος.

Αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί διπλωματικά και πολιτικά για να ανασταλούν οι αρνητικές επιπτώσεις που έχει η συμφωνία». Τέλος είπε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή διακυβέρνηση και η μη αυτοδυναμία της ΝΔ αν κερδίσει τις εκλογές μπορεί να βάλει τη χώρα σε έναν κυκεώνα αβεβαιότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ