ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Σκουρλέτης στο CNN Greece: Αποπροσανατολιστικό το δίλημμα «παλιός» ή «νέος» ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Π. Σκουρλέτης στο CNN Greece: Αποπροσανατολιστικό το δίλημμα «παλιός» ή «νέος» ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Μιλώντας στο CNN Greece, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι μέσα σε μια μέρα κατέρρευσε η κριτική της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ περί μεγάλου Υπουργικού Συμβουλίου με πολλούς μετακλητούς.

Στηλίτευσε επίσης τον πολύ μικρό αριθμό γυναικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς και την υπαγωγή της μεταναστευτικής πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι υπουργοί της νέας κυβέρνησης εκπροσωπούν μεγάλα συμφέροντα που έχουν συγκεκριμένες διεκδικήσεις από το ελληνικό Δημόσιο.

Αποπροσανατολιστικό δίλημμα

Ακόμα, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι από το από το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα σε κίνηση. Με αφετηρία τη σύγχρονη Αριστερά μπόρεσε να εκφράσει συνολικά τον προοδευτικό χώρο. Η δε συζήτηση για μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί αποπροσανατολιστικά. Ο κ. Σκουρλέττης παραδέχτηκε ότι κάτω από την πίεση του κυβερνητικού έργου, το κόμμα είχε εγκαταλειφθεί το προηγούμενο διάστημα. Εκτίμησε ότι είναι αναγκαία μια μεγάλη συζήτησης αποτίμησης της κυβερνητικής εμπειρίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι είναι απλοϊκό και αποπροσανατολιστικό το δίλημμα μεταξύ «παλιού» και «νέου» ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, επισήμανε την ανάγκη να αποκτήσει το κόμμα πιο βαθιές κοινωνικές ρίζες. «Κοιτάμε πώς θα φτιάξουμε έναν ανοιχτό, μαζικό και λαϊκό ΣΥΡΙΖΑ που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής μας», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της απερχόμενης κυβέρνησης ήταν ότι έδωσε λαβή με λάθη και παραλείψεις της για να ενισχυθεί το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ