ΕΛΛΑΔΑ

Κ. Ιατρίδης στο CNN Greece για απώλεια υλικού από Λέρο: Τα κάστρα πέφτουν από μέσα

Κ. Ιατρίδης στο CNN Greece για απώλεια υλικού από Λέρο: Τα κάστρα πέφτουν από μέσα
CNN GREECE

Στην εκτίμηση ότι η απώλεια στρατιωτικού υλικού από τη Λέρο μπορεί μόνο να έχει προκύψει με εσωτερική παρέμβαση ανθρώπων που είχαν πρόσβαση στον χώρο που αυτό φυλασσόταν και γνώση των συστημάτων παρακολούθησης προέβη ο αντιπτέραρχος ε.α, Κωνσταντίνος Ιατρίδης μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του CNN Greece και την Αμαλία Κάτζου.   

Ο κ. Ιατρίδης χρησιμοποίησε μάλιστα τη φράση «τα κάστρα πέφτουν εκ των έσω» για να δώσει το πλαίσιο της εκτίμησής του την οποία και σκιαγράφησε ως εξής:

  • Όλοι οι χώροι φύλαξης πυρομαχικών και οι αποθήκες έχουν σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και φυλάσσονται από σκοπούς όλο το 24ωρο, επομένως δεν υπήρχε τρόπος πρόσβασης σε κάποιον που θέλει να κάνει κλέψει.
  • Ειδικότερα, αυτή η αποθήκη υψίστης ασφαλείας - τόνισε ο κ. Ιατρίδης - είναι «χωμένη μέσα στο έδαφος» και φυλασσόταν όλο το 24ωρο με δυο πόρτες ασφαλείας, συστήματα συναγερμού, παρακολούθησης, κάμερες αλλά και αισθητήρες.
  • Παράλληλα, πρόσθεσε, «τα πυρομαχικά που εκπλάπησαν ήταν μέσα σε κουτιά ξύλινα και σε σάκους» και κλείνονται με τέτοιο τρόπο ασφαλείας ώστε αν γινόταν μια κλοπή αυτό να ήταν φανερό
  • Επομένως καταλήγει στην εκτίμησή του ο κ. Ιατρίδης λέγοντας ότι «κάποιος που δεν γνώριζε σχετικά με τα συστήματα ασφαλείας ήταν αδύνατο να μπει μέσα».

Ο αντιπτέραρχος ε.α τόνισε στην Αμαλία Κάτζου ότι κατά την κρίση του «υπήρξε κάποια συνεννόηση εκ των έσω» ενώ «κλειδί είχαν μόνο ο διοικητής, ο αποθηκάριος και ο αξιωματικός ασφαλείας» οι οποίοι -αλλά και όσοι πέρασαν από αυτές τις θέσεις- και θα κληθούν «για να δώσουν κατάθεση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ