ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ. Παπαταξιάρχης: Ένα στα τρία φάρμακα στα νοσοκομεία, πληρώνονται από τη φαρμακοβιομηχανία

Μ. Παπαταξιάρχης: Ένα στα τρία φάρμακα στα νοσοκομεία, πληρώνονται από τη φαρμακοβιομηχανία

«Η Ελλάδα βγαίνει από μία δεκαετή ύφεση η οποία έχει πλήξει συνολικά τον χώρο της υγείας και με τραγικό και δραματικό τρόπο τον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας και το επιχειρείν», λέει στο CNN Greece o Μάκης Παπαταξιάρχης, γενικός διευθυντής της επιτροπής φαρμακευτικών εταιριών του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Hellas.

Μιλώντας το περιθώριο του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο κ. Παπαταξιάρχης, είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται δομικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα δώσουν απάντηση στα υψηλά κόστη επιστροφών και εκπτώσεων που καλείται να πληρώσει η βιομηχανία των φαρμάκων.

“Αυτή τη στιγμή ένα στα τρία φάρμακα στα νοσοκομεία, πληρώνεται από την φαρμακοβιομηχανία” τονίζει ο κ. Παπαταξιάρχης.

Υποστηρίζει ακόμη ότι θα πρέπει να αναδιαρθρωθεί η λογική ύπαρξης του clowback ως μηχανισμού αυτόματης επιστροφής λέγοντας ότι «τα νούμερα είναι δυσθεώρητα και φέτος το κόστος μαζί με την υπόλοιπη φορολογία θα φτάσει στο 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ».

Όπως λέει ο κύριος Παπαταξιάρχης θα πρέπει να αναζητηθούν πόροι και λύσεις που δεν προέρχονται απαραίτητα από το χώρο της υγείας.
Τονίζει τέλος ότι θα πρέπει να αυξηθεί η διείσδυση των γενόσημων ώστε να χρηματοδοτηθεί η καινοτομία και επίσης η συμμετοχή του Έλληνα ασθενή να μειωθεί από τα επίπεδα που είναι σήμερα και που είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ