ΚΟΣΜΟΣ

Όχι του Αμβούργου στους Ολυμπιακούς του 2024

Όχι του Αμβούργου στους Ολυμπιακούς του 2024
Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα, για όσους ήθελαν να αναλάβει η πόλη τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τα χαμόγελα δεν σταμάτησαν Martin Rose/Bongarts/Getty Images/Ideal Image

Ηχηρό "όχι" στην ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων από την πόλη τους, από τους κατοίκους του Αμβούργου, μετά το δημοψήφισμα που έγινε την Κυριακή στη γερμανική πόλη. 

Οι κάτοικοι του κρατιδίου γύρισαν την πλάτη στους Ολυμπιακούς του 2024 σε ποσοστό 51,6%, σε δημοψήφισμα που διενεργήθηκε την Κυριακή.

Αντίθετα, υπέρ της διεκδίκησης ψήφισε το 48,4%.

«Το Αμβούργο δεν θα υποβάλει πρόταση για την διοργάνωση των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών αγώνων. Θα ήθελα μια διαφορετική απόφαση, αλλά είναι σαφές και πρέπει να δεχτούμε το αποτέλεσμα», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Όλαφ Σολτς, ο οποίος είχε αναδείξει την Ολυμπιάδα ως το σημαντικότερο εγχείρημα της θητείας του.

Είναι η έβδομη φορά που οι πολίτες απορρίπτουν πρόταση για υποψηφιότητα διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων σε γερμανική πόλη. Οι κάτοικοι του Κιέλου πάντως, όπου θα φιλοξενείτο το αγώνισμα της ιστιοπλοΐας, υπερψήφισαν την ίδια ημέρα με ποσοστό 65,6% την πρόταση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ