TECH

Έτσι φτάνεις μέχρι τη Silicon Valley – Ένας Venture Capitalist αποκαλύπτει

Τάσος Οικονόμου Τάσος Οικονόμου

Τα μυστικά της δύσκολης διαδρομής από την ιδέα μέχρι τους μεγάλους επενδυτές της Silicon Valley αποκαλύπτει ο Ελληνοαμερικανός Venture Capitalist, Δημήτρης Αργυρόπουλος, CEO και δημιουργός της Avant Global.

Όπως αναφέρει ο κ. Αργυρόπουλος στη συνέντευξή του στο CNN Greece, «με αποτυχίες έχτισα το μονοπάτι της επιτυχίας. Είχα αποτυχίες και επιτυχίες. Εγώ ξεκίνησα την εταιρεία μου πριν από 19 χρόνια και χτυπούσα πόρτες. Δεν δεχόμουν «όχι» για απάντηση. Ήμουν επίμονος μέχρι να φτάσω στους κατάλληλους ανθρώπους». Πλέον, η Avant Global, με έδα την Santa Barbara, έχει στη διάθεσή της επενδυτικά κεφάλαια από όλο τον κόσμο, κατέχει την τεχνολογία του κρυπτονομίσματος Ripple, ενώ ανάμεσα στους επενδυτές που συμμετέχουν βρίσκονται προσωπικότητες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας.

Στις συμβουλές που δίνει ο κ. Αργυρόπουλος, τονίζει ότι «αυτό που μετράει είναι η ομάδα, οι άνθρωποι», ενώ υποστηρίζει ότι πρέπει οι ταλαντούχοι Έλληνες προγραμματιστές να καταφέρουν να φτάσουν σε οικονομίες κρατών που μπορούν να πληρώσουν για τις ικανότητές τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ