ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δημήτρης Μπίρμπας: Ο «Κλεισθένης» δίνει αναπτυξιακές δυνατότητες

Δημήτρης Μπίρμπας: Ο «Κλεισθένης» δίνει αναπτυξιακές δυνατότητες

Ο Κλεισθένης 1 είναι το πρώτο μεταρρυθμιστικό βήμα για την τοπική αυτοδιοίκηση και την αναγκαία αποκέντρωση λέει ο κ. Δημήτρης Μπίρμπας, δήμαρχος Αιγάλεω και επικεφαλής της παράταξης « Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά τις κάποιες αστοχίες που μπορεί να έχει ο Κλεισθένης είναι ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της δημοκρατίας στις τοπικές κοινωνίες τονίζει ο κ. Μπίρμπας, λέγοντας πως η αυτοδιοίκηση όλο το προηγούμενο διάστημα απέφυγε να μπει στη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση και φέρει ευθύνες γι αυτό.

Αναφορικά με την απλή αναλογική, ο κ. Μπίρμπας τονίζει ότι στην αυτοδιοίκηση υπάρχουν πολύ περισσότερα κοινά στοιχεία μεταξύ των παρατάξεων από ότι υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Οι αποφάσεις στα δημοτικά συμβούλια είναι κοινές σε ποσοστό 70% με 80% λέει ο κ. Μπίρμπας και υπάρχει βάση για συνεργασίες.

Επιπλέον η απλή αναλογική θα μπορέσει να δημιουργήσει συναινέσεις για προγράμματα σε βάθος χρόνου.
Αναφορικά τέλος με το αν θα μπορούσαν να γίνουν παρεμβάσεις στον Κλεισθένη ώστε να υπάρξει συναίνεση ο κ Μπίρμπας αναφέρει ότι δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση για λόγους πολιτικούς. Τονίζει ωστόσο ότι θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο για να ρυθμιστούν ασάφειες και λάθη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ