FOCUS

Κατερίνα Παναγοπούλου: Μία «ενεργή πολίτης» με ανεξάντλητη διάθεση για προσφορά

Κατερίνα Παναγοπούλου: Μία «ενεργή πολίτης» με ανεξάντλητη διάθεση για προσφορά

Καθήκοντα άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της Διασποράς, ανέλαβε πριν λίγες ημέρες, η Κατερίνα Ναυπλιώτη - Παναγοπούλου, η πρώτη Ελληνίδα που έλαβε το Πρώτο βραβείο της Ευρώπης «Γυναίκα και Αθλητισμός 2012» από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, στο Los Angeles, τον Φεβρουάριο του 2012.

Η κ. Παναγοπούλου τιμήθηκε με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη για το έτος 2017. Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδος, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι (Fair Play). Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» από το 2005. Επίτιμη πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων.

Είναι μερικές μόνο από τις διακρίσεις της Κατερίνας Παναγοπούλου. Μετρά πάνω από δύο δεκαετίες σημαντικού και αξιόλογου φιλανθρωπικού έργου, ενώ κάθε της δράση αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Πριν λίγες ημέρες, μάλιστα, ανέλαβε τα καθήκοντα άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Διασποράς. Στη συνέντευξή της στο CNN Greece αναφέρεται τόσο για τα νέα της καθήκοντα όσο και για τα προβλήματα των ομογενών που χρειάζονται βοήθεια και ενίσχυση.

Σημείο αναφοράς της κ. Παναγοπούλου, ο «ενεργός πολίτης», δηλαδή ο ευαισθητοποιημένος πολίτης που αγωνίζεται για σοβαρά κοινωνικά ζητήματα πάνω και πέρα από πολιτικές πεποιθήσεις, αλλά και ένα σημαντικό κομμάτι για την ίδια -όπως αναφέρει συχνά και στις ομιλίες της- αποτελεί η αξιοποίηση του Οικουμενικού Ελληνισμού, η ανάπτυξη Εθνικού Οράματος και η Εθνική Στρατηγική.

Η Κατερίνα Ναυπλιώτη-Παναγοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στην Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης και στο Πανεπιστήμιο Paul Valery στο Montpellier της Γαλλίας, στο τμήμα Ξένης Λογοτεχνίας. Είναι παντρεμένη με τον επίτιμο πρόεδρο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας και πρόεδρο της Magna Marine, Περικλή Σ. Παναγόπουλο. Οι οικογενειακές επιχειρήσεις για πολλά χρόνια υπήρξαν χορηγοί ενός σημαντικού αριθμού Ελλήνων πρωταθλητών του στίβου. Είναι μητέρα ενός γιου και κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Εργάσθηκε στον Τουρισμό, ασχολήθηκε με το εμπόριο και υπήρξε για πολλά χρόνια επιτυχημένη επιχειρηματίας δημιουργώντας το Studio Alta Moda στην Αθήνα.

Διατελεί επίσης:

- Πρόεδρος και Ιδρύτρια του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ. (Από το 2016) Επίτιμη Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ(Ε.Ο.Π.Ε.)
- Επίτιμο μέλος του Ευρο-Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών (Euro American Women's Council). Επίτιμο μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Φίλων Αρχιεπισκοπής Αθηνών
- Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής του Ευ Αγωνίζεσθαι (International Committee for Fair Play) από το 2005
- Επίτιμο μέλος της Βυρωνικής Εταιρείας
- Επίτιμο μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Pierre de Coubertin
- Επίτιμο μέλος των «Φίλων Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη»
- Μέλος του Συλλόγου Φίλων της Αντικαρκινικής Εταιρίας
- Μέλος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ»
- Μέλος του Συλλόγου «ΕΛΕΠΑΠ»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ