ΕΛΛΑΔΑ

Σταύρος Αρναουτάκης: Τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον στην Περιφέρεια Κρήτης

Σταύρος Αρναουτάκης: Τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον στην Περιφέρεια Κρήτης

Τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, συνάντησε το CNN Greece στο γραφείο του, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο ίδιος δεν δίστασε να επισημάνει πως ο Τουρισμός, ως προτεραιότητα, είναι το Α και το Ω, ενώ στόχος της Περιφέρειας δεν είναι άλλος από τον Τουρισμό εκείνο που θα εκτείνεται σε 365 ημέρες το χρόνο.

«Ένας από τους πυλώνες ανάπτυξης του νησιού μας είναι ο Τουρισμός. Δημιουργώντας πάρα πολλές θέσεις εργασίας, ήδη παρατηρούμε πως υπάρχει μια μεταστροφή στον ποιοτικότερο και στο θεματικό Τουρισμό» σημείωσε ο Περιφερειάρχης στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, ενώ υπογράμμισε σχετικά με τις επενδύσεις που επίκεινται:

«Αυτή την περίοδο ήδη έχουν εγκριθεί σημαντικότατες επενδύσεις από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ ήδη έχει πάρει έγκριση μια ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή του Καβρού στη Γεωργιούπολη. Πρόκειται για ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, με 1.000 κλίνες, που ο προϋπολογισμός υλοποίησής του ξεπερνά τα 130.000.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής έχουν δημιουργεί 5.000 κλίνες (πεντάστερες) και ολοκληρώνονται αυτή την περίοδο και υπάρχουν και όλες οι προϋποθέσεις ούτως ώστε το επόμενο χρονικό διάστημα, μέσα στην επόμενη πενταετία, να δημιουργηθούν ακόμη 25.000 πεντάστερες κλίνες».

Αξίζει να σημειωθεί πως συν τω χρόνω αυξάνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Κρήτη, καθώς μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί πάνω από 1.100 προτάσεις στον αναπτυξιακό νόμο, με προϋπολογισμό έως 400.000 ευρώ, για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, σχετικά με το διαρκώς αυξανόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την Κρήτη.

Μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κρήτης σχολίασε τη δημιουργία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Συγκεκριμένα ο ίδιος σημείωσε: «Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε έναν Βόρειο Οδικό Άξονα που να ανταποκρίνεται στη μεγάλη ανάπτυξη της Κρήτης. Για εμάς, Βόρειος Οδικός Άξονας νοείται από την Κίσαμο μέχρι τη Σητεία. Υπάρχει δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα δημοπρατηθούν δύο τμήματα, από τα Χανιά μέχρι τη Χερσόνησο και από τη Χερσόνησο μέχρι τη Νεάπολη, όπως και ήδη έχει ξεκινήσει, ενώ ένα τρίτο κομμάτι θα δημοπρατηθεί τον Οκτώβριο, ώστε ο Βόρειος Οδικός Άξονας να φτάσει μέχρι τον Άγιο Νικόλαο. Παράλληλα, θα προχωρήσουν οι μελέτες για την Κίσαμο και τη Σητεία. Αν όλα αυτά γίνουν, θεωρώ πως μέσα στην επόμενη πενταετία θα έχουμε μία σημαντική πρόοδο».

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω έργο έχει 1,5 δισ. ευρώ προϋπολογισμό, με τον Περιφερειάρχη να υπογραμμίζει: «Είναι από τα μεγαλύτερα έργα της Ευρώπης και είμαστε αισιόδοξοι πως οι εταιρείες και οι εργολάβοι που θα καταθέσουν προσφορές θα έχουν τα εχέγγυα να ανταποκριθούν στην αποπεράτωση του έργου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ