ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημήτρης Παπακώστας: Στο 35% η διείσδυση φυσικού αερίου στην Αττική

Δημήτρης Παπακώστας: Στο 35% η διείσδυση φυσικού αερίου στην Αττική

Η Εταιρία Διανομής Αερίου Αττικής, φροντίζει ώστε τα πάντα να κυλούν ομαλά στην διανομή φυσικού αερίου, λέει στο CNN Greece o γενικός διευθυντής της ΕΔΑΑ κ. Δημήτρης Παπακώστας. Μιλώντας στο περιθώριο ων βραβείων Diamonds of the Greek Economy, ο κ. Παπακώστας είπε ότι, η ΕΔΑΑ φροντίζει ώστε να φτάσει το φυσικό αέριο σε όσο το δυνατό περισσότερους καταναλωτές στην Αττική και παράλληλα να μπορέσει να μειώσει την τελική τιμή.

Ο πρώτος στόχος της ΕΔΑΑ όπως λέει ο κ. Παπακώστας είναι να φροντίζει ώστε το δίκτυο να είναι απόλυτα ασφαλές ώστε και ο καταναλωτής να έχει εμπιστοσύνη στο φυσικό αέριο.

Αναφορικά με διείσδυση του φυσικού αερίου στη λιανική αγορά ο κ. Παπαπώστας είπε ότι αναφορικά με τα χιλιόμετρα δικτύου εντός της Αττικής έχει καλυφθεί το 55% περίπου. Όσων αφορά τους τελικούς χρήστες έχει καλυφθεί περίπου το 35%. Υπάρχουν αρκετά χιλιόμετρα δικτύου τα οποία αυτή τη στιγμή είναι ανεκμετάλλευτα, λέει ο κ. Παπακώστας και οι προσπάθειες της εταιρίες είναι να επεκταθεί σε και άλλες περιοχές.
Αναφορικά με το επενδυτικό πλάνο της ΕΔΑΑ ο κ. Παπακώστας είπε ότι είναι μικρό και η επέκταση θα γίνεται κατά 100 χιλιόμετρα για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Με την αλλαγή της ιδιοκτησίας της εταιρίας που έχει δρομολογηθεί θα διευρυνθεί και το επενδυτικό της πρόγραμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ