ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Το Ναύπλιο από ψηλά

Το Ναύπλιο από ψηλά
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Το Ναύπλιο είναι μια από τις ιστορικότερες και ομορφότερες πόλεις της Πελοποννήσου. Στην πόλη, η οποία υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, εντυπωσιάζουν τα τρία ενετικά κάστρα το Παλαμήδι με τα 999 σκαλιά, η Ακροναυπλία και η καστρονησίδα Μπούρτζι.

Εντυπωσιακό είναι και το ιστορικό κέντρο της πόλης, το οποίο βρίσκεται σε μια μικρή χερσόνησο στον Αργολικό κόλπο, βόρεια του υψώματος της Ακροναυπλίας.
Στους πρόποδές της και πάνω από την οδό Σταϊκόπουλου βρίσκεται ο Ψαρομαχαλάς, η παλαιότερη σωζόμενη συνοικία του Ναυπλίου. Χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και πήρε το όνομά της από τους ψαράδες. Κατά τη δεύτερη περίοδο τουρκοκρατίας πιθανώς ήταν η μόνη περιοχή του Ναυπλίου όπου κατοικούσαν Έλληνες.

Στην πλατεία Συντάγματος βρίσκεται το κτίριο της Εθνικής τράπεζας, το οποίο φέρει επιρροές από τον μυκηναϊκό πολιτισμό καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο, στεγαζόμενο στο κτίριο της ενετικής αποθήκης του στόλου, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί και ως στρατώνας, το Βουλευτικό που στεγάζεται στο κτίριο του τζαμιού ή τεκέ του Αγά Πασά και το τζαμί Τριανόν που λειτουργούσε ως αλληλοδιδακτικό σχολείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ