ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Τουρισμός 365 μέρες το χρόνο με συνεργασία Περιφέρειας και Google

Κρήτη: Τουρισμός 365 μέρες το χρόνο με συνεργασία Περιφέρειας και Google
CNN Greece

Ένα ακόμη βήμα για την επίτευξη του στόχου για τουρισμό 365 μέρες το χρόνο έκανε η Κρήτη, εγκαινιάζοντας ένα νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της ψηφιακής παρουσίας των επιχειρήσεων του νησιού και της ψηφιακής ανάδειξης του πολιτισμού.

Το πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια σε συνεργασία με την Google, αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism Online της Google, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και εντάσσεται στις δράσεις της Εθνικής Συμμαχίας για την Ενίσχυση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων και της Εργασίας στην Ελλάδα.

Για τον σκοπό του προγράμματος, η Google, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, αναλαμβάνει τη δωρεάν εκπαίδευση των τοπικών επιχειρήσεων σε ψηφιακές δεξιότητες και εργαλεία για την ενίσχυση της διαδικτυακής τους παρουσίας. Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη ψηφιοποίηση των θησαυρών του Μουσείου της αρχαίας Ελεύθερνας και της ανάδειξής τους στην πλατφόρμα πολιτισμού Google Arts & Culture, με σκοπό την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού.

Δωρεάν εξατομικευμένα σεμινάρια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Μια ομάδα 5 ειδικών συμβούλων (Online Advisors) του προγράμματος Grow Greek Tourism Online θα εγκατασταθούν στην Κρήτη προκειμένου να υποστηρίξουν τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού.

Θα προσφέρουν τόσο ομαδικά σεμινάρια όσο και κατ’ ιδίαν συναντήσεις όπου θα εκπαιδεύουν και θα βοηθούν τις επιχειρήσεις να καταχωρίσουν όλες τις σημαντικές πληροφορίες επικοινωνίας στους χάρτες και την αναζήτηση μέσω του Google My Business.

Οι ειδικοί σύμβουλοι θα παρέχουν επιπρόσθετα στις επιχειρήσεις τη δωρεάν δημιουργία μίας εικονικής περιήγησης 360 μοιρών, η οποία θα φιλοξενείται στην πλατφόρμα Google Street View και θα επιτρέπει στους δυνητικούς επισκέπτες των επιχειρήσεων να περιηγηθούν στο εσωτερικό τους πριν ακόμα φτάσουν στο νησί.
Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες μπορούν να εγγραφούν μέσω τις σελίδας g.co/greektourism/crete, καθώς και να επικοινωνήσουν με το crete@ggto.gr για τυχόν επιπλέον πληροφορίες.

(Από αριστερά) ΟΠροϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιων Οργανώσεων του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκος Μιχαλόπουλος, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κυρία Όλγα Γεροβασίλη, ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η Διευθύντρια Marketing της Google στην Ελλάδα κυρία Μαρία Φουντά και η κυρία Στέλλα Τσομώκου, σύμβουλος πολιτικής της Google, κατά την παρουσίαση του προγράμματος.

H ανακοίνωση του προγράμματος έγινε σε ειδική εκδήλωση στο Ηράκλειο από τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τη Διευθύντρια Marketing της Google στην Ελλάδα κυρία Μαρία Φουντά. Την εκδήλωση χαιρέτισε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κυρία Όλγα Γεροβασίλη. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Ιωάννης-Οδυσσέας Λ. Ζώρας, ενώ παρέθεσε ομιλία και ο Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιων Οργανώσεων του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκος Μιχαλόπουλος.

Το νέο πρόγραμμα αποτελεί το επόμενο μεγάλο βήμα της πρωτοβουλίας της Google που έχει εκπαιδεύσει πάνω από 86.000 Έλληνες μέχρι σήμερα σε όλη την χώρα. Σύμφωνα με έρευνα, το 67% των εκπαιδευμένων επιχειρηματιών επιβεβαίωσαν ότι είδαν συγκεκριμένα εμπορικά αποτελέσματα, ενώ το 81% του συνόλου των εκπαιδευμένων ανέφερε ότι άλλαξε τον τρόπο που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο μετά την εκπαίδευση που έλαβαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ