SPONSORED ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά: Η κορυφαία ταξιδιωτική τάση του φετινού καλοκαιριού

Κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά: Η κορυφαία ταξιδιωτική τάση του φετινού καλοκαιριού
Please read here the English version

Έπειτα από μία παράξενη χρονιά και έναν δύσκολο χειμώνα, η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα μας βρίσκει να «διψάμε» για περιπέτεια και δη, για μυθικές στιγμές κάτω από τον ελληνικό ήλιο και εν πλω περιηγήσεις στο «Eιδυλλιακό Αιγαίο». Διότι αν υπάρχει κάτι που μας έλειψε ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, αυτό είναι αναμφίβολα η δυνατότητα να ταξιδεύουμε με άνεση και να απολαμβάνουμε με ασφάλεια ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι οι οποίοι σπεύδουν να οργανώσουν εγκαίρως τα ταξιδιωτικά τους πλάνα για το φετινό καλοκαίρι, δίνοντας μεγάλη έμφαση στο κομμάτι των εμπειριών και φυσικά, σε εκείνο του συνδυασμού πολλών και διαφορετικών προορισμών ανά εξόρμηση.

Κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, λοιπόν, το γεγονός πως σε ό,τι αφορά στις κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις του 2021, η κρουαζιέρα αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές, με την Ελλάδα και την Κύπρο να έχουν για μία ακόμη χρονιά την «τιμητική» τους.

Από την ευελιξία στην ασφάλεια και τις μοναδικές εμπειρίες

Η αυξανόμενη ζήτηση τόσο για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, όσο και για κρουαζιέρες γενικότερα, στο πλαίσιο του οργανωμένου και ασφαλούς οδικού χάρτη «ανοίγματος» του τουρισμού στη χώρα μας, είναι γεγονός. Γιατί όμως όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες στρέφονται ξανά στην κρουαζιέρα, όσον αφορά στις καλοκαιρινές τους διακοπές;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που εξηγούν το πώς το ταξίδι με ένα κρουαζιερόπλοιο συνιστά μία επιλογή που καλύπτει κάποιες από τις πλέον βασικές ανάγκες των σύγχρονων ταξιδιωτών. Ένας από αυτούς τους λόγους, αφορά στο ζήτημα της ασφάλειας -που αποτελεί ενδεχομένως το πιο σημαντικό ζητούμενο για πολλούς ταξιδιώτες σήμερα- και το οποίο ένα all inclusive ταξίδι, που βασίζεται στην τήρηση των απαιτούμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων, μπορεί να καλύψει. Εξίσου σημαντική όμως είναι και η ευελιξία που χαρακτηρίζει το ταξίδι με ένα κρουαζιερόπλοιο εν έτει 2021: Από την ελευθερία προσαρμογής του ταξιδιού μέχρι την ελευθερία σε επίπεδο ακυρώσεων και κρατήσεων.

Από εκεί και πέρα, ένας από τους βασικούς παράγοντες, πέρα από τη τιμή, που καθιστά διαχρονικά την κρουαζιέρα μία κορυφαία ταξιδιωτική επιλογή, σχετίζεται με τις εμπειρίες που ένας ταξιδιώτης μπορεί να απολαύσει στην ξηρά και φυσικά εν πλω. Το ανανεωμένο σλόγκαν της Celestyal Cruises «Experience life, experience the journey» παροτρύνει τους ταξιδιώτες να ζήσουν μοναδικές στιγμές, να απολαύσουν το ταξίδι και να ανακαλύψουν ένα μοναδικό σημείο μέσα τους, το οποίο να κάνουν δικό τους, είτε μέσα από ιδιαίτερες γαστρονομικές επιλογές είτε από ξεχωριστές προτάσεις διασκέδασης και χαλάρωσης που μπορεί να απολαύσει κανείς κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας. To σίγουρο είναι πως 5 μπαρ, 3 εστιατόρια, σπα, καζίνο και πισίνες δίνουν μια άλλη διάσταση στις κρουαζιέρες στο Αιγαίο και προσφέρουν σε κάθε επιβάτη άνεση και ηρεμία κατά τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Επιπλέον, η δυνατότητα του να ανακαλύψει κάποιος πολλούς προορισμούς σε ένα και μόνο ταξίδι, αποτελεί μία παράμετρο που εξηγεί τη μεγάλη δημοφιλία που παρουσιάζουν και αυτή την ιδιαίτερη χρονιά τα ταξίδια με κρουαζιερόπλοια. Λαμβάνοντας δε υπόψη μας ότι πρόκειται ουσιαστικά για μία επιλογή που μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις κάθε ταξιδιώτη και απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό -από οικογένειες μέχρι ζευγάρια και μεμονωμένους ταξιδιώτες- κατανοούμε το πώς η κρουαζιέρα παρουσιάζει σημαντική ζήτηση τη περίοδο που διανύουμε.

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία του μυθικού Αρχιπελάγους

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι προορισμοί που ξεχωρίζουν σε ό,τι αφορά στις κρουαζιέρες στην Ανατολική Μεσόγειο φέτος και ποιες είναι οι εμπειρίες που επιθυμούν να απολαύσουν τώρα οι περισσότεροι ταξιδιώτες;

Ξεκινώντας από το λιμάνι της Λαυρίου κατευθυνόμαστε προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το οποίο φέτος για πρώτη φορά ύστερα από 15 χρόνια έγινε «home port», σημείο δηλαδή έναρξης και τερματισμού της κρουαζιέρας, γεγονός που θα διευκολύνει όχι μόνο κατοίκους της Βορείου Ελλάδος αλλά και των Βαλκανίων και γενικότερα της Ευρώπης, καθώς δεν είναι πλέον αναγκαίο να φτάνουν στην Αθήνα για να επιβιβαστούν στα κρουαζιερόπλοια.

Επόμενη στάση η Μύκονος, ίσως το πιο γνωστό και το πιο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων, με τις δεκάδες μαγευτικές παραλίες και την πιο ξακουστή νυχτερινή ζωή. Τα ασβεστωμένα σοκάκια, οι πελεκάνοι και τα πολυτελή μαγαζιά με επώνυμα ρούχα εντυπωσιάζουν και αποδεικνύουν πως το νησί δεν απευθύνεται μόνο στους λάτρεις της διασκέδασης.

Από τη Μύκονο το κρουαζιερόπλοιο σαλπάρει για τη Σαντορίνη, τη νούμερο 1 επιλογή για κάθε ερωτευμένο ζευγάρι και όχι μόνο. Το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Οίας σε συνδυασμό με το ηφαιστειακό τοπίο και τη κόκκινη άμμο στις παραλίες, αλλά και τα τοπικά κρασιά είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους το νησί εξυμνείται παγκοσμίως εδώ και πολλά χρόνια ως κορυφαίος προορισμός.

Το δρομολόγιο συνεχίζεται με το νησί των ιπποτών, τη Ρόδο, με τα δεκάδες εντυπωσιακά αρχαιολογικά και μεσαιωνικά μνημεία, τα γραφικά χωριά και τις μαγευτικές παραλίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι ιδανικές για θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες όπως κατάδυση, καγιάκ και surf. Η Παλιά Πόλη και τα τείχη της, θεωρούνται από τα πιο εμβληματικά και γνωστά αξιοθέατα, στα οποία μπορούν να σας ξεναγήσουν ντόπιοι πιστοποιημένοι ξεναγοί.

Από τη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο σαλπάρει για τη Λεμεσό, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κύπρου, που συνδυάζει το κοσμοπολίτικο περιβάλλον και τη ψυχαγωγία με τη παράδοση και την ιστορία. Το σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το Κάστρο, το οποίο βρίσκεται σχεδόν μία ανάσα μακριά από το λιμάνι, ενώ το Κούριο, αρχαία πόλη δίπλα ακριβώς από τη θάλασσα, προσφέρει εκπληκτική θέα στη Μεσόγειο. Εναλλακτικά, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στις προαιρετικές εκδρομές που προσφέρει η εταιρεία, με επίσκεψη στη Πάφο και τον αρχαιολογικό χώρο της UNESCO καθώς και τον Βράχο της Αφροδίτης.

Η κρουαζιέρα συνεχίζει με το νησί της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα με τον Άγιο Νικόλαο, ένα μικρό παραθαλάσσιο γραφικό χωριό που διαπνέει ηρεμία στους επισκέπτες του. Εκεί βρίσκεται και η γραφική λίμνη Βουλισμένη, γύρω από την οποία είναι χτισμένο το κέντρο της πόλης, με τις δεμένες βαρκούλες των ντόπιων να αποπνέουν μία αίσθηση από το παρελθόν.

Αυτοί λοιπόν είναι μερικοί από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι και η δυνατότητα να τους επισκεφτεί κάποιος σε ένα και μόνο ταξίδι, εξηγεί το γιατί σε ό,τι αφορά στην κρουαζιέρα στο Αιγαίο σήμερα, η Celestyal Cruises ξεχωρίζει ξανά για τις επιλογές και τις εμπειρίες που προσφέρει.

Η κρουαζιέρα «Μυθικό Αρχιπέλαγος» με το Celestyal Olympia θα πραγματοποιείται μέχρι τις 30 Αυγούστου και με σημείο εκκίνησης το Λαύριο -όπου η εταιρεία έχει αποκλειστική χρήση του επιβατικού σταθμού- θα δίνει στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να απολαμβάνουν επτά ημέρες μοναδικών εμπειριών, τόσο εν πλω, όσο και στην ξηρά.

Το πρόγραμμα της κρουαζιέρας είναι αναμφίβολα «πλούσιο» καθώς περιλαμβάνει από εξερεύνηση σπουδαίων μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, μέχρι ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες και από αξέχαστες εκδρομές σε πολλά νησιά και προορισμούς, μέχρι μοναδικές συναυλίες κάτω από τα αστέρια, με μουσικές βραδιές στις οποίες θα εμφανιστούν πολλοί αγαπημένοι Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, ο Στέλιος Διονυσίου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και οι Onirama.

Σαλπάροντας στο ειδυλλιακό Αιγαίο με τον πλέον ξέγνοιαστο τρόπο

Σε επίπεδο all inclusive κρουαζιέρων στην Ελλάδα, βέβαια, εκτός από το «Μυθικό Αρχιπέλαγος» ξεχωρίζει και το «Ειδυλλιακό Αιγαίο», το οποίο αποτελεί κορυφαία επιλογή σε επίπεδο ταξιδιών που συνδυάζουν τη χαλάρωση με την εξερεύνηση. Η συγκεκριμένη κρουαζιέρα δίνει ουσιαστικά στους ταξιδιώτες τη δυνατότητα να αποδράσουν για επτά ημέρες και νύχτες στο Αιγαίο και να βιώσουν πολλές και διαφορετικές καλοκαιρινές εμπειρίες κάτω από τον ελληνικό ήλιο.

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως σε μία κρουαζιέρα all inclusive δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις. Η Celestyal All-Inclusive εμπειρία συνδυάζει την εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής με τις υψηλότερες προδιαγραφές. Όλα τα γεύματα εντός των κρουαζιερόπλοιων, τα οποία παρασκευάζονται αυθημερόν με ολόφρεσκα υλικά από ειδικευμένους σεφ στο πλοίο, είναι δωρεάν. Το ίδιο ισχύει και για τους χυμούς, τα αναψυκτικά, τα κοκτέιλ και τα υπόλοιπα οινοπνευματώδη ποτά που μπορεί να απολαύσει ένας επιβάτης, σε ένα από τα μπαρ ή τα εστιατόρια ή ακόμα και δίπλα στη πισίνα του πλοίου. Όσον αφορά την ψυχαγωγία, κάθε βράδυ οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν φανταστικά σόου από την καλλιτεχνική ομάδα του Cirque Fantastic, ενώ κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας πραγματοποιούνται καθημερινά και πολλές άλλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, προκειμένου οι επισκέπτες να έχουν μία μοναδική εμπειρία και να δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις εν πλω. Επιπλέον, στη τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνονται δύο οργανωμένες εκδρομές με ξεναγούς , που επιτρέπουν στους επισκέπτες να ανακαλύπτουν και να γνωρίζουν σε βάθος τα καλύτερα αξιοθέατα από κάθε προορισμό, καθώς και τα φιλοδωρήματα για το προσωπικό της κρουαζιέρας.

Κατά την ειδυλλιακή αυτή κρουαζιέρα το Celestyal Crystal θα επισκέπτεται έξι μαγευτικά ελληνικά νησιά.

Πρώτος προορισμός η γραφική Πάτμος με τους μνημειώδεις μεσαιωνικούς τοίχους και την έντονα πνευματική ενέργεια. Έπειτα, μία ολόκληρη μέρα στη Ρόδο με τις μεγαλοπρεπείς οχυρώσεις και τις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην υπέροχη Παλιά Πόλη, έναν λαβύρινθο από πλακόστρωτα δρομάκια που θα τους μεταφέρουν στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και πέρα από αυτή, ενώ είναι προγραμματισμένη και δωρεάν εκδρομή στη Λίνδο.

Τη τέταρτη μέρα της κρουαζιέρας , οι επιβάτες του Celestyal Crystal θα βρεθούν στην ακαταμάχητη Σαντορίνη, με τα χαρακτηριστικά λευκά σπίτια και τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα. Το βράδυ, όσοι επιβάτες το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τη νυχτερινή ζωή του νησιού, καθώς το πλοίο διανυκτερεύει στο λιμάνι.

Την επομένη, το κρουαζιερόπλοιο επισκέπτεται για λίγες ώρες το γραφικό λιμάνι του Λαυρίου, με τα παραθαλάσσια ταβερνάκια και τους νόστιμους θαλασσινούς μεζέδες του, ενώ ο επόμενος προορισμός για την ίδια ημέρα είναι το ηλιόλουστο νησί της Μυκόνου με την πολυτελή νυχτερινή ζωή, τα φημισμένα σοκάκια και τους κατάλευκους γραφικούς ανεμόμυλούς της. Ακολούθως, η ηφαιστειακή και μαγευτική Μήλος με τα πολλά και γοητευτικά ψαροχώρια, τους ολόλευκους λείους βράχους της εκπληκτικής παραλίας ονόματι Σαρακήνικο, και τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, υπόσχονται να αφήσουν τις καλύτερες εντυπώσεις σε κάθε ταξιδιώτη.

Τελευταίος προορισμός η όμορφη πόλη του Αγίου Νικολάου στη Κρήτη, με τα νεοκλασικά κτίρια, τη γραφική λίμνη και τα δεκάδες μπαρ και εστιατόρια που βρίσκονται δίπλα σε αυτή. Η κρουαζιέρα ολοκληρώνεται με την επιστροφή στην Αθήνα, την ιστορική πρωτεύουσα της χώρας.

Ευελιξία, ασφάλεια, προσιτή πολυτέλεια, γαστρονομικές απολαύσεις, μοναδικές πολιτιστικές εμπειρίες και συνδυασμός πολλών και ιδιαίτερων προορισμών σε ένα ταξίδι. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το φετινό, διαφορετικό καλοκαίρι, η κρουαζιέρα έχει ξανά την «τιμητική» της, αποτελώντας «μονόδρομο» για πολλούς ταξιδιώτες, οι οποίοι επιθυμούν να απολαύσουν τον ελληνικό ήλιο και τη μαγεία του ειδυλλιακού μας Αιγαίου και του μυθικού μας Αρχιπελάγους, με τον πλέον άνετο και ξέγνοιαστο τρόπο και δη, επιλέγοντας προσιτά πακέτα που προσφέρουν μια πληθώρα προνομίων. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Celestyal Cruises έχει βραβευτεί ως η πρώτη επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο.