ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε δραστηριότητες για ένα Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο

Πέντε δραστηριότητες για ένα Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο
Tο Ναύπλιο είναι το μέρος εκείνο που πάντα θέλει κανείς να επιστρέφει Unsplash

Αγαπημένος προορισμός, ειδικά για τους Αθηναίους, το Ναύπλιο βρίσκεται όλο τον χρόνο στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των ταξιδιωτών. Μια πανέμορφη, γραφική παλιά πόλη, μνημεία και αξιοθέατα, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, συνθέτουν μια εμπειρία που οι περισσότεροι κατατάσσουν στις κορυφαίες των ταξιδιών τους – και μάλιστα, από εκείνες που αγαπούν να περιλαμβάνουν τακτικά.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της εκδρομής είναι αυτονόητα και πασιφανή, καθώς πρόκειται για ένα μέρος που βρίσκεται κοντά στην Αθήνα (λιγότερο από 2 ώρες με το αυτοκίνητο) και είναι ό,τι πρέπει είτε για μονοήμερη, είτε για διήμερη απόδραση. Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη για να δραστηριότητες στα γραφικά σοκάκια της πόλης και στα περίχωρα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που το Ναύπλιο είναι το μέρος εκείνο που πάντα θέλει κανείς να επιστρέφει, καθώς αποτελεί μία ρομαντική γραφική πόλη, ιδανική για να ξεφύγουμε, έστω για ένα Σαββατοκύριακο, από τους γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Είναι εκείνο το μέρος που καταφέρνει μέσα στην απλότητά του να συνδυάζει την ομορφιά του φυσικού τοπίου, την ηρεμία και την γαλήνη που έχουμε ανάγκη, κατά ενός ταξιδιού που μας γεμίζει εμπειρίες, ενέργεια και διαύγεια.

INTIME

Όλα όσα αξίζει να κάνουμε σε 48 ώρες στο Ναύπλιο

Στάση 1η – Το Παλαμήδι

Ανάβαση στο Παλαμήδι. Αυτή μπορεί να γίνει με δύο τρόπους, ο ένας εκ των οποίων είναι με το όχημά μας, από τον κεντρικό δρόμο που συνδέει την πόλη με το κάστρο της. Ο δεύτερος είναι μεν πιο κοπιαστικός, από την άλλη όμως μας δίνει την ευκαιρία να ζήσουμε την ολοκληρωμένη εμπειρία: Πρόκειται για την ανάβαση (και κατάβαση) των 999 σκαλιών – που στην πραγματικότητα είναι κατά τι λιγότερα

Στάση 2η – Το Μπούρτζι

Το φρούριο που βρίσκεται στο λιμάνι του Ναυπλίου λέγεται Μπούρτζι και μπορούν οι επισκέπτες να το δουν από κοντά με τα καραβάκια που φεύγουν από την προκυμαία. Η απόσταση δεν είναι μεγαλύτερη από πέντε λεπτά, ενώ εκτός από την περιήγηση στο κάστρο – που χρονολογείται από την ενετική περίοδο – αξίζει κάποιος να θαυμάσει και τη θέα του Ναυπλίου από μια εντελώς διαφορετική οπτική.

Unsplash

Στάση 3η - Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου»

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου», θεωρείται ένα από τα καλύτερα μουσεία, όχι μόνο του Ναυπλίου, αλλά και της χώρας μας. Από τα πιο αξιόλογα του είδους του, μεταφέρει στους επισκέπτες την εικόνα, την ατμόσφαιρα και την αίσθηση της Πελοποννήσου μιας άλλης εποχής.

Στάση 4η – Παγωτό

Παγωτό και Ναύπλιο είναι δύο έννοιες… άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, με τις τζελατερίες, κατά τα πρότυπα της γειτονικής Ιταλίας, να βρίσκονται σε διάφορα σημεία της παλιάς πόλης. Από σοκολάτα και βανίλια μέχρι τα πιο εξεζητημένα σορμπέ, κανείς δεν φεύγει απογοητευμένος από το παγωτό στο Ναύπλιο.

Στάση 5η – Οι Μυκήνες

Ένας από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας, οι Μυκήνες, απέχουν περίπου 25 χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και αξίζει να αφιερώσουμε χρόνο σε μια επίσκεψη εκεί. Η πύλη των Λεόντων και οι εντυπωσιακοί ταφικοί περίβολοι που αποδίδονται στον Αγαμέμνονα και τους Ατρείδες, μένουν για πάντα χαραγμένοι στη μνήμη των επισκεπτών.

Το Ναύπλιο, είναι η πόλη που σου έρχεται πρώτη-πρώτη στο μυαλό, όταν αναρωτιέσαι «Πού να πάμε για Σαββατοκύριακο», καθώς αποτελεί την πιο εύκολη και ιδανική λύση για μία σύντομη απόδραση, ενώ την ίδια ώρα πρόκειται για ένα μέρος που δεν το χορταίνει κάποιος όσες φορές κι αν το επισκεφτεί, όσες ημέρες κι αν μείνει. Αυτό το Φθινόπωρο μην χάσετε την ευκαρία να βάλετε στο πρόγραμμα σας μία διήμερη ή και μονοήμερη εκδρομούλα, που μπορεί να γεμίσει τις μπαταρίες σας τόσο πολύ, που τελικά θα πιστεύετε ότι λείπετε από τους ασφυκτικούς ρυθμούς της καθημερινής σας ρουτίνας, για μέρες ολόκληρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ