ΕΛΛΑΔΑ

Κερδίζει το στοίχημα του τουρισμού η Ελλάδα παρά τον πόλεμο - Τι δείχνει το πρώτο crash test

Κερδίζει το στοίχημα του τουρισμού η Ελλάδα παρά τον πόλεμο - Τι δείχνει το πρώτο crash test
Χώρες προέλευσης των επισκεπτών του πρώτου εισερχόμενου τουριστικού κύματος είναι κυρίως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Βρετανία και οι σκανδιναβικές χώρες AP Photo/Petros Giannakouris

Δυναμική παρόμοια με εκείνη του 2019 αρχίζουν να αποκτούν οι τουριστικές αφίξεις, με το πρώτο «crash test» της εφετινής χρονιάς να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ξεκινώντας το Σαββατοκύριακο του Πάσχα των καθολικών και φθάνοντας έως το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Το Πάσχα των ορθοδόξων και η «απελευθέρωση» των μετακινήσεων έπειτα από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας έχουν ήδη ενισχύσει την κίνηση στους δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά εκείνη του 2019, με την πληρότητα στα ξενοδοχεία που είναι ανοιχτά να αγγίζει το 65%.

Τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα για την εφετινή τουριστική σεζόν ήρθαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, που ήταν το Πάσχα των καθολικών, με την κίνηση από το εξωτερικό προς την Αθήνα και προς άλλους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς να είναι αυξημένη, σύμφωνα και με τα στοιχεία των αεροπορικών εταιρειών.

Χώρες προέλευσης των επισκεπτών του πρώτου εισερχόμενου τουριστικού κύματος είναι κυρίως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ελβετία, η Βρετανία και οι σκανδιναβικές χώρες.

Για το Πάσχα και την Πρωτομαγιά, σύμφωνα με τους αερομεταφορείς, συνεχίζονται οι αυξημένες ροές επιβατών προς την Ελλάδα, που είναι παρόμοιες με εκείνες του 2019, παρά το γεγονός ότι εφέτος ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων υστερεί τουλάχιστον κατά 25%-30%.

Πάντως, ξενοδόχοι και αερομεταφορείς διαπιστώνουν, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ότι οι κρατήσεις για ταξίδια και διακοπές εκδηλώνονται την τελευταία στιγμή, όπως και κατά την περίοδο της πανδημίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ