ΚΟΣΜΟΣ

Αυτές είναι οι πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου

Αυτές είναι οι πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου
Pixabay

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Φινλανδία επιλέχθηκε ως η πιο χαρούμενη χώρα του κόσμου για το 2019.

Η λίστα με τις πιο χαρούμενες χώρες του πλανήτη δόθηκε στη δημοσιότητα στις 20 Μαρτίου, Παγκόσμιας Ημέρας Ευτυχίας. Η Φινλανδία πίσω της άφησε τη Δανία, τη Νορβηγία (η οποία ήταν στην κορυφή της λίστας το 2017), την Ισλανδία και την Ολλανδία.

Η κατάταξη της λίστας κρίνεται από έξι κριτήρια: το εισόδημα, την ελευθερία, την εμπιστοσύνη, το προσδόκιμο ζωής, την κοινωνική υποστήριξη και τη γενναιοδωρία.

«Τον περασμένο χρόνο οι Φινλανδοί ήταν πιο ευτυχισμένοι από τους κατοίκους των άλλων χωρών. Αλλά το σημαντικό είναι πως και οι πρόσφυγες ήταν το ίδιο ευτυχισμένοι. Δεν έχει να κάνει με το DNA των Φινλανδών, έχει να κάνει με τον τρόπο ζωής» αναφέρει στο CNNi ο John Helliwell, καθηγητή οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας.

Οι Φινλανδοί πληρώνουν φόρους για να έχουν έναν ασφαλή τόπο, εμπιστεύονται την κυβέρνησή τους, ζουν με ελευθερία και είναι πραγματικά γενναιόδωροι, σύμφωνα με τον Helliwell.

Η λίστα του 2019 δεν διαφέρει πολύ από αυτή του προηγούμενου έτους. Η μόνη διαφορά είναι πως πλέον η Αυστραλία δεν είναι μεταξύ των 10 πιο χαρούμενων χωρών. Τη θέση της πήρε η Αυστρία.

Δείτε τις 10 πιο ευτυχισμένες χώρες στην gallery του CNN Greece.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ