ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Δέκα ιδανικές πόλεις για απόδραση το Σαββατοκύριακο

Δέκα ιδανικές πόλεις για απόδραση το Σαββατοκύριακο
EPA/IAN LANGSDON

Η ρουτίνα της καθημερινότητας συχνά μας αποδυναμώνει, κάνοντας την ανάγκη για μια μικρή απόδραση όλο και μεγαλύτερη.

Ποια θεωρούνται όμως τα καταλληλότερα μέρη για να χαλαρώσουμε και να βιώσουμε μια αξέχαστη διήμερη εκδρομή;

Έρευνα που διεξήχθη με σκοπό την εύρεση των 100 καλύτερων προορισμών αφορά ανθρώπους όλων των ηλικιών. Ανάμεσα στους δέκα ιδανικότερους συμπεριλαμβάνεται το Λονδίνο, η Μαδρίτη και το Άμστερνταμ.

Η έρευνα εκτός από τη γενικότερη εικόνα των ιδανικών προορισμών που έδωσε, επικεντρώθηκε στις ανάγκες και στις προτιμήσεις των ανθρώπων, επιλέγοντας τα μέρη για όσους αναζητούν διασκέδαση, γι’ αυτούς που αγαπούν την τέχνη, για ολόκληρές οικογένειες αλλά και για νεότερους ταξιδιώτες.

Κέντρα πολιτισμού

Χάριν του μεγάλου αριθμού συναυλιών, των άπειρων θεατρικών παραστάσεων και των γκαλερί πρώτης τάξεως, το Λονδίνο αποτελεί την ιδανικότερη πόλη για ένα ποιοτικό διάλλειμα από τη ρουτίνα.

Η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου ήρθε στη δεύτερη θέση όσον αφορά τους αγαπημένους προορισμούς των millennials, με το Βερολίνο να κατακτά την πρώτη. Στην τρίτη θέση ακολουθεί το Άμστερνταμ.

Ωστόσο, για τους μεγαλύτερους, που ταξιδεύουν με την οικογένειά τους, η καλύτερη επιλογή φαίνεται να είναι η Βιέννη, η οποία βρίσκεται στην 1η θέση των ιδανικότερων πόλεων για οικογενειακές εξορμήσεις.

Πόλεις για όλα τα γούστα

Όσοι αποζητούν ένα Σαββατοκύριακο μακριά από την καθημερινότητα, έχουν φυσικά διαφορετικές προτεραιότητες. Για παράδειγμα, πολλοί θέλουν να ανακαλύψουν την κουζίνα και τη διασκέδαση μίας πόλης. Για το λόγο αυτό, η έρευνα υπολόγισε πόσα bars και clubs υπάρχουν σε κάθε μέρος.

Το Ρίο ντε Τζανέιρο –το οποίο βρίσκεται στην 49η θέση της γενικής λίστας- θεωρείται η πόλη με τα καλύτερα μπαρ, ενώ η Σανγκάη -55η θέση- έχει τα καλύτερα μαγαζιά νυχτερινής διασκέδασης.

graz


CNNi

Η μελέτη ασχολήθηκε επίσης και όσους ταξιδιώτες φθάνουν στον προορισμό τους είτε με τρένο, είτε με αεροπλάνο, οι οποίοι προτιμούν πόλεις που μπορούν να εξερευνήσουν με τα πόδια. Μερικές από αυτές είναι το Γκρατς, το Μπιλμπάο και το Λουξεμβούργο.

142649 resized 900 550 70 58ad9e08ef9db luxembourg capitale1


lcto.lu

The 10 best cities for a weekend break

ΔΗΜΟΦΙΛΗ