ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Στοιχειωμένα μέρη του κόσμου που θα λατρέψετε (pics)

Στοιχειωμένα μέρη του κόσμου που θα λατρέψετε (pics)
Facebook / Old Fort Niagara

Περίεργα και σκοτεινά μέρη όπως γοτθικά αρχοντικά, ανατριχιαστικά κοιμητήρια, αλλόκοτα νησιά, ανέκαθεν τραβούσαν την προσοχή μας, ακόμη κι αν δε βρούμε ποτέ το θάρρος να τα εξερευνήσουμε.

«Νομίζω πως σε όλους μας αρέσει να φοβόμαστε λίγο, έτσι δεν είναι;» αναφέρει ο συγγραφέας και ιστορικός Robert Grenville στο CNNi, ο οποίος έχει ερευνήσει μερικά από τα ανατριχιαστικότερα μέρη του κόσμου και τα παρουσιάζει στο βιβλίο του “Haunted Places”.

Παράξενα φαινόμενα

«Στόχος ήταν η προβολή μιας ευρύτερης εικόνας από όλα αυτά τα παραφυσικά φαινόμενα που τελικά φαίνεται να είναι κοινές εμπειρίες όλων μας» ανάφερε ο Grenville.

Στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με καταπληκτικά κτήρια που έχουν μία μυστηριώδες αύρα. Όπως η Sterling Opera House του Κονέκτικατ.

Η εκθαμβωτική όπερα του 1889 πλέον είναι ένας εγκαταλελειμμένος χώρος, με άδειες καρέκλες και… πνεύματα που μας ταξιδεύει σε μία άλλη εποχή.

Ο συγγραφέας υποστηρίζει πως αυτό που μας ελκύει γενικότερα σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η ιδέα του εγκαταλελειμμένου και κατεστραμμένου κτηρίου.

Ξεχασμένοι κόσμοι

Mary Kings Close


Facebook / The Real Mary King's Close

Ένα τρανταχτό παράδειγμα όλων των ανατριχιαστικών τόπων, είναι το Σοκάκι της Μαίρη Κινγκ στο Εδιμβούργο, το οποίο από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης, μέχρι την επιδημία της πανώλης το 1645.

Η περιοχή γύρω από το πολύφημο σοκάκι –στην οποία βρίσκονταν περίπου 500 άνθρωποι- επιβλήθηκε σε καραντίνα και πολλοί από τους κατοίκους απεβίωσαν αβοήθητοι. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν τόσες πολλές ιστορίες φαντασμάτων.

Το 1992 ένα μέντιουμ που επισκέφθηκε την περιοχή υποστήριξε πως συνάντησε το φάντασμα ενός μικρού κοριτσιού που αφέθηκε να πεθάνει από την οικογένειά της.

Το Σοκάκι άνοιξε ξανά ως αξιοθέατο το 2003 και οι επισκέπτες μπορούν εξερευνήσουν αυτόν τον ξεχασμένο και στοιχειωμένο κόσμο.

https://www.instagram.com/p/p

Παρόμοιες ιστορίες ακούγονται και στον Καναδά για το Banff Springs Hotel, στο οποίο είχε περάσει τον μήνα του μέλιτος η Marilyn Monroe. Βέβαια, το μέρος έχει τη δική του τραγωδία καθώς υποστηρίζεται πως είναι ο τόπος στον οποίο μία νύφη πέθανε φορώντας το νυφικό της, προκαλώντας τρόμο και δίνοντας μία περίεργη αύρα στο ξενοδοχείο.

Άλλωστε, η τεράστια μαρμάρινη σκάλα και η γοτθική διακόσμηση είναι το κατάλληλο σκηνικό για να φανταστεί κανείς πνεύματα να τριγυρνούν…

Νησιά και νεκροταφεία

Ο Robert Grenville ασχολήθηκε και με εξωτερικούς χώρους.

Κοιμητήρια όπως το Père Lachaise Cemetery στο Παρίσι και το Highgate Cemetery του Λονδίνου κατέχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των δικών τους φαντασμάτων. Βέβαια, μέρη όπως το Island of the Dolls του Μεξικό έρχονται για να ανταγωνιστούν όλα τα νεκροταφεία, παρουσιάζοντας τις δικές τους τρομακτικές ιστορίες.

https://www.instagram.com/p/p

«Υπάρχει ένας τραγικά μεγάλος αριθμός ανατριχιαστικών ιστοριών, ειδικά με μικρά παιδιά που χάθηκαν καθώς και με αρκετά κακόβουλα πνεύματα» λέει ο Grenville.

Βέβαια μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες φαντασμάτων του Robert είναι αυτή του Old Fort Niagara, πρώην γαλλικού φρουρίου της Νέας Υόρκης, στο οποίο έλαβε χώρα μια αιματηρή μονομαχία που ο νικητής αποκεφάλισε το θύμα και έκρυψε το κεφάλι του σε ένα πηγάδι.

Old Fort Niagara 2


Facebook / Old Fort Niagara

«Ο αποκεφαλισμένος Γάλλος στρατιώτης αναδύεται μέσα από το πηγάδι στο οποίο πετάχτηκε από τον δολοφόνο του».

Η μαγεία του φόβου

https://www.instagram.com/p/p

«Η άφιξη σε στοιχειωμένους τόπους, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες, αυξάνει την αίσθηση του φόβου» δήλωσε ο Grenville.

Ο συγγραφέας αποκάλυψε πως έχει επισκεφθεί όλα τα μέρη που αναφέρει στο βιβλίο του, το οποίο πρόκειται να χαρίσει μεγάλη έμπνευση σε κυνηγούς φαντασμάτων, εφόσον και ο ίδιος ο Grenville δήλωσε πως υπήρχαν ιστορίες που τον τρόμαξαν.

«Δεν είναι δύσκολο να φύγεις με τη ψυχή στο στόμα από αυτές τις τοποθεσίες».

Πληροφορίες από CNNi / Haunted places around the world

ΔΗΜΟΦΙΛΗ