ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Πώς θα επισκεφτείς οκτώ κορυφαίους προορισμούς το 2018

Πώς θα επισκεφτείς οκτώ κορυφαίους προορισμούς το 2018

Για αρκετούς, τα ταξίδια συγκαταλέγονται πάντα στη λίστα με τους στόχους για τη νέα χρονιά. Και μπορεί κάποτε ένα ταξίδι στο μακρινό Χόνγκ Κόνγκ, την κοσμπολίτικη Νέα Υόρκη και τη φημισμένη πρωτεύουσα της εξωτικής Ταϊλάνδης να έμοιαζε άπιαστο όνειρο… Όμως, πλέον, αποτελεί πραγματικότητα για όλους, με νέες προσφορές που μας δίνουν τη δυνατότητα να επισκεφτούμε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στον κόσμο, οικονομικά, κάνοντας κράτηση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, για ταξίδια έως τις 26 Ιουνίου του 2018. Άλλωστε, όπως λένε, τα ταξίδια είναι το μόνο πράγμα που μπορούμε να αγοράσουμε και να μας κάνει πιο… πλούσιους. Ακολουθούν μερικοί από τους κορυφαίους προορισμούς για τη νέα χρονιά.

Ντουμπάι

Ο πύργος Burj Khalifa, τα τεχνητά νησιά Palm, το ξενοδοχείο Burj Al Arab και το εμπορικό κέντρο Dubai Mall αποτελούν μόνο μερικά από τα επιβλητικά κατασκευαστικά επιτεύγματα της εντυπωσιακής πολύβουης μητρόπολης. Κοσμοπολίτικος χαρακτήρας αλλά και ηρεμία, πολυτελή εμπορικά κέντρα αλλά και παζάρια, μοντέρνες γαστρονομικές απολαύσεις και αυθεντικές γεύσεις, καθιστούν το Ντουμπάι την πόλη των αντιθέσεων και έναν προορισμό με μεγάλο ενδιαφέρον!

Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη είναι η πόλη που συνεχίζει να εμπνέει σκηνοθέτες, μουσικούς και καλλιτέχνες. Times Square, Central Park, 5th Avenue, Wall Street είναι μόνο μερικά από τα πιο δημοφιλή σημεία της που την κάνουν να μοιάζει τρομακτικά οικεία, ακόμη και για όσους την επισκέπτονται για πρώτη φορά. Πανύψηλα κτήρια που προκαλούν δέος στους τουρίστες που κοιτούν διαρκώς προς τον ουρανό, εμβληματικά μουσεία όπως το Met και το Moma, αναρίθμητα πολιτιστικά δρώμενα αλλά και γαστρονομικές απολαύσεις, την καθιστούν έναν πραγματικά ξεχωριστό προορισμό.

Χόνγκ Κόνγκ

Η… Νέα Υόρκη της Ασίας συγκεντρώνει πλήθος αντιθέσεων που την έχουν καθιερώσει ως έναν κορυφαίο προορισμό. Το εντυπωσιακό σκηνικό με τα πολυτελή εμπορικά κέντρα, τα υπερσύγχρονα ξενοδοχεία, τα προσεγμένα εστιατόρια είναι ιδανικό για όσους θέλουν τις σύγχρονες απολαύσεις. Στην πόλη υπάρχουν και επιβλητική ναοί, όπως ο Tin Hau στο χωριό Fong Ma Po, όπου θα βρείτε τα διάσημα δέντρα των ευχών του Lam Tsuen.

Μπανγκόκ

Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης αποτελεί μία από τις πρώτες σε επισκεψιμότητα πόλεις παγκοσμίως. Οι φημισμένες πλωτές αγορές, οι πολύβουοι δρόμοι, η πλούσια κουλτούρα αλλά και η κουζίνα της την καθιστούν μία πραγματικά μοναδική επιλογή για όσους αναζητούν νέες εμπειρίες. Διαθέτει προτάσεις για κάθε γούστο, τόσο για εκείνους που αναζητούν την ηρεμία και τη χαλάρωση, όσο και για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν την κοσμοπολίτικη ζωή. Οι ντόπιοι, που είναι ιδιαιτέρως φιλόξενοι, θα σας αποκαλύψουν τα μυστικά της πόλης.

Γιοχάνεσμπουργκ

Το Γιοχάνεσμπουργκ είναι μία πόλη για όλα τα γούστα, για όσους αγαπούν την ιστορία, το φαγητό, τη διασκέδαση, τον αθλητισμό, τα ψώνια… Ανακαλύψτε τα μοναδικά εστιατόρια, απολαύστε την έντονη νυχτερινή ζωή, μάθετε την ιστορία της Νότιας Αφρικής στο Μουσείο του Απαρτχάιντ και εξερευνήστε το μεγαλύτερο τεχνητό δάσος στον κόσμο με πάνω από δέκα εκατομμύρια δέντρα.

Σαγκάη

Η σύγχρονη πόλη με τα επιβλητικά κτήρια δεν θυμίζει σε τίποτα το μικρό ψαροχώρι που ήταν η Σαγκάη μέχρι το 1842. Η πρόοδος σε όλους τους τομείς την έχει μετατρέψει στο χρηματοοικονομικό κέντρο αλλά και στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Κίνας. Ο πολυπολιτισμικός αυτός προορισμός προσφέρεται για εξερευνήσεις, καθώς διαθέτει πολλά δημοφιλή σημεία ενδιαφέροντος, εξαιρετική αρχιτεκτονική, ιστορικά μνημεία και μοναδικές γειτονιές με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Το σίγουρο είναι ότι πάντα υπάρχει κάτι νέο να ανακαλύψετε.

Σιγκαπούρη

Το κοσμοπολίτκο κέντρο της με τα φουτουριστικά κτήρια, οι βοτανικοί κήποι και ο πολιτισμός της, την τοποθετούν στη λίστα των χωρών με το καλύτερο επίπεδο ζωής. Είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις τους καλού φαγητού, καθώς εκεί βρίσκονται μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, που «παντρεύουν» γεύσεις από κουζίνες της νότιας Ασίας, της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Μελβούρνη

Είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Αυστραλίας που διαθέτει πλούσια καλλιτεχνικά δρώμενα και πολιτιστικές δραστηριότητες. Η νυχτερινή ζωή είναι ένα ακόμη από τα «δυνατά» χαρτιά της πόλης, ενώ τα πολυτελή εστιατόρια θα ικανοποιήσουν πλήρως τις γαστρονομικές αναζητήσεις σας… Φυσικά, οι εντυπωσιακές παραλίες, όπως το Bushrangers Bay, αλλά η αυστραλιανή ύπαιθρος με τους κρυμμένους θησαυρούς την καθιστούν έναν μοναδικό προορισμό για όσους αναζητούν την ηρεμία και θέλουν να ανακαλύψουν το μεγαλείο της.


Ενδεικτικά, μπορείτε να βρεθείτε στο Ντουμπάι με μόλις 439 ευρώ και στη Νέα Υόρκη με μόλις 456 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ. Οργανώστε το ταξίδι σας εγκαίρως, κάνοντας την κράτησή σας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για ταξίδια έως τις 26 Ιουνίου του 2018 και πραγματοποιήστε ακόμη και τα πιο «μακρινά» σας όνειρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ