ΚΟΣΜΟΣ

Τα πανέμορφα χιονισμένα ski resorts της Ευρώπης

Τα πανέμορφα χιονισμένα ski resorts της Ευρώπης

Μπορεί το Καλοκαίρι να είναι η ιδανική περίοδος για διακοπές για τους περισσότερους από εσάς, όμως δεν σκέφτονται το ίδιο και εκείνοι που αγαπούν το σκι και το χιόνι. Διότι το ένα φέρνει το άλλο και ευτυχώς, για εσάς η απόσταση της χώρας μας από τις Άλπεις είναι πάρα πολύ μικρή.

Παρακάτω λοιπόν, θα βρείτε τα δημοφιλέστερα και πιο παραμυθένια ski resorts της Ευρώπης, ώστε να κανονίσετε το επόμενό σας ταξίδι όσο πιο άμεσα γίνεται. Δηλαδή, τώρα που χιονίζει.

Tignes, France

tignes

Ανάμεσα σε ένα από τα δημοφιλέστερα χειμερινά θέρετρα για σκι στην Ευρώπη βρίσκεται και το Tignes, μια κοινότητα στην κοιλάδα του Tarentaise στις νοτιοανατολικές γαλλικές Άλπεις. Οι πιο γνωστές περιοχές κοντά στο Tignes είναι η Lyon, η Geneva και το Chambery.

Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της περιοχής είναι το αφράτο της χιόνι, οι ενδιαφέρουσες πίστες για σκι και μια σεζόν που κρατά για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

Το θέρετρο του Tignes-Val d’Isère προσφέρει στους σκιέρ περίπου 300 χλμ πίστες και 78 ski lifts. Ανάμεσα στο χιονοδρομικό υπάρχουν διάφορα χωριά σε διαφορετικά υψόμετρα, από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Στο χαμηλότερο υψόμετρο θα βρείτε το Tignes Les Boisses (aka Tignes 1800) και το Tignes Les Brévières, ενώ ανεβαίνοντας μπορείτε να μείνετε στο Val Claret (2.100 μ), το οποίο σας δίνει και μια παραπάνω ελευθερία κινήσεων στην επιλογή της πίστας που επιθυμείτε να κατεβείτε.

St. Moritz, Switzerland

SkiResort

Μπορεί να έγινε γνωστό ως καλοκαιρινό θέρετρο χάρη στις θεραπευτικές πηγές του, όμως το St. Moritz εξελίχτηκε σε κορυφαίο προορισμό για τους λάτρεις του σκι. Με κύριο χιονοδρομικό της περιοχής το Corviglia/Piz Nair, το οποίο καλύπτει περίπου 350 χλμ πίστες και είναι γνωστό για τις πολύ καλές υποδομές του, το St. Moritz έχει ήδη φιλοξενήσει δύο φορές τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και διάφορες άλλες διεθνείς διοργανώσεις.

Το St. Moritz είναι ένα χειμερινό θέρετρο στην περιοχή του Engadine στην Ελβετία, σε υψόμετρο περίπου 1.800 μ πάνω από τη θάλασσα. Στις όχθες της λίμνης Moritzersee, η περιοχή φημίζεται για το κλίμα της, το οποίο σε με τις μεγάλες λίμνες και τις υψηλές κορυφές των Άλπεων δημιουργούν ένα μαγευτικό τοπίο.

Cortina D’Ampezzo, Italy

SkiResort Cortina 2

Η Cortina d'Ampezzo είναι μια κωμόπολη στην καρδιά των νότιων Άλπεων, στους Δολομήτες της Βόρειας Ιταλίας. Ένα ποτάμι, μια κοιλάδα και ένα από τα πιο όμορφα ski resorts της Ευρώπης, κάνουν την περιοχή να μονοπωλεί το top 10 των χειμερινών προορισμών ενός φανατικού σκιέρ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν προγραμματισμένο να λάβουν χώρα εκεί οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 1944, όμως λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αναβλήθηκαν για το 1956.

Το χειμερινό θέρετρο της Cortina προσφέρει ένα εξαιρετικό χιονοδρομικό κέντρο, το Dolomiti Superski. Ανάμεσα στα 12 θέρετρα του συγκεκριμένου χιονοδρομικού κέντρου, η Cortina καλύπτει 115 χλμ πίστες για αρχάριους, αλλά και προχωρημένους σκιέρ.

Megève, France

SkiResort Megeve

Η Megève είναι ακόμη μια από τις κοινότητες της Γαλλίας στις νοτιοανατολικές Άλπεις. Η κωμόπολη αυτή, είναι ευρέως γνωστή για το χειμερινό θέρετρο του Mont-Blanc. Είναι, επίσης, το πρώτο ski resort στη Γαλλία που χτίστηκε το 1920, ως εναλλακτική του Saint-Moritz της Ελβετίας. Λέγεται πως κάποτε ήταν το δημοφιλέστερο θέρετρο για τους αριστοκράτες της εποχής.

Το χιονοδρομικό κέντρο στο οποίο έχεις πρόσβαση από τη γαλλική αυτή κωμόπολη είναι το «Domaine Évasion Montblanc», στο οποίο ανήκουν όλες οι ευρύτερες περιοχές της Megève (Mont d'Arbois, L'Alpette, Rochebrune και Côte 2000), το Saint-Gervais-les-Bains, το Combloux, η La Giettaz, τα Les Contamines-Montjoie και το Saint-Nicolas-de-Véroce, καλύπτοντας περίπου 445 χλμ έδαφος. Το χιονοδρομικό έχει 116 ski lifts, τα οποία μεταφέρουν τους επισκέπτες του σε 217 πλαγιές και διάφορα επίπεδα δυσκολίας.

Gstaad, Switzerland

SkiResort Gstaad

Το Gstaad είναι το δημοφιλέστερο χωριό της Ελβετίας για σκι, σύμφωνα με τον ελληνικό αθλητικό τουρισμό που διαλέγει να περάσει τις χειμερινές διακοπές του στις ελβετικές Άλπεις. Είναι επίσης, ένα από τα ακριβότερα χειμερινά θέρετρα του κόσμου, καθώς είναι ένας από τους top προορισμούς για διασημότητες όπως ο σχεδιαστής ρούχων Valentino, η Madonna και ο George Clooney.

Το Gstaad βρίσκεται στην καρδιά του Bernese Oberland, περιτριγυρισμένο από ονειρικές πλαγιές για τους λάτρεις του ski αλλά και του snowboard. Το Gstaad Palace όμως, θεωρείται το κορυφαίο χιονοδρομικό κέντρο της Ελβετίας, ενώ αναδείχθηκε και το καλύτερο του κόσμου για το 2011. Με πίστες που καλύπτουν 250 χλμ και 62 διαφορετικά ski lifts, οι επισκέπτες της περιοχής σίγουρα έχουν χρόνο στο πρόγραμμά τους για λίγη διασκέδαση après ski.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ