ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Οι καλύτερες υπαίθριες αγορές του Λονδίνου

Οι καλύτερες υπαίθριες αγορές του Λονδίνου

Οι υπαίθριες αγορές του Λονδίνου είναι από τα πιο φιλόξενα μέρη της δημοφιλούς μητρόπολης και αποτελούν σημείο συνάντησης για επισκέπτες και ντόπιους. Προσεγμένα μαγαζιά «μπλέκονται» με τους πάγκους και προσφέρουν αυθεντικές προτάσεις για κάθε γούστο, μυώντας τους επισκέπτες στην ιστορία, τον πολιτισμό και την κουζίνα της πολυπολιτισμικής πόλης, που δεν σταματάει να εξελίσσεται. Από το κεντρικό μέχρι το ανατολικό Λονδίνο, οι υπαίθριες αγορές αποτελούν έναν ιδανικό τρόπο για να γνωρίσετε μία διαφορετική πτυχή του, μέσα από έργα τέχνης, γεύσεις και αντικείμενα με ιστορία.

Old Spitalfields Market

2

Όταν άνοιξε, τον 17o αιώνα, το Old Spitalfields ήταν μία μικρή αγορά και δεν θύμιζε καθόλου την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα. Πλέον, αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα και ζωντανά σημεία του Λονδίνου, με πλήθος επισκεπτών.

Λειτουργεί καθημερινά, φιλοξενώντας μεγάλο αριθμό εμπόρων οι οποίοι πωλούν από αντίκες και διακοσμητικά μέχρι μικρά έργα τέχνης, ιδιαίτερα κοσμήματα, vintage κομμάτια και αξεσουάρ. Στον χώρο υπάρχουν επίσης διακεκριμένα εστιατόρια, καταστήματα με καλλυντικά, ακόμη και κομμωτήρια. Ξεχωριστή θέση κατέχουν τα μικρά μαγαζιά στα οποία μπορεί κάποιος να βρει μοναδικές γεύσεις από ιταλική μέχρι ινδική και τζαμαϊκανή κουζίνα. Επίσης, συχνά, στο Old Spitalfields πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα φεστιβάλ μπύρας, χορού και βινυλίων.

Αναμφισβήτητα, είναι μία αγορά στην οποία οι επισκέπτες επιστρέφουν ξανά και ξανά, λόγω της ζωντανής και ζεστής ατμόσφαιρας, αλλά και των αναρίθμητων επιλογών που προσφέρει.

Portobello Road Market

3 copy

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η εν λόγω αγορά είναι συνώνυμο του Notting Hill, και αποτελεί σημείο συνάντησης για ντόπιους και επισκέπτες, οι οποίοι κάθε Σάββατο γεμίζουν τους στενούς δρόμους με τα χαρακτηριστικά βικτωριανά αρχοντικά, τα πολύχρωμα καφέ και τα μαγαζιά με τις αντίκες.

Από σπάνια μικροαντικείμενα και συλλεκτικά βινύλια, μέχρι κιτς διακοσμητικά και ρούχα, οι πάγκοι στα πεζοδρόμια κατά μήκος του δρόμου είναι γεμάτοι μικρούς «θησαυρούς», τόσο για εκείνους που αναζητούν κάτι συγκεκριμένο, όσο και για εκείνους που δεν ξέρουν τι ακριβώς ψάχνουν. Οι ενθουσιώδεις πωλητές θα σας βοηθήσουν σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε.

Η αγορά του Portobello λειτουργεί καθημερινά, ενώ τις Παρασκευές και τα Σάββατα, διαθέτει πολλές επιλογές για street food, με γεύσεις από ολόκληρο τον κόσμο, μέχρι ιδιαίτερα πιάτα από τη Βόρεια Αφρική και την Καραϊβική.

Borough Market

4 copy

Βρίσκεται στη γειτονιά του Southwark από το 1014 και αποτελεί μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες αγορές φρέσκων προϊόντων στο Λονδίνο. Η διάταξη του κτηρίου που είναι φτιαγμένο από πέτρα, ξύλο και σίδερο, αντικατοπτρίζει την πλούσια ιστορία του, καθώς είναι γεμάτο διαδρόμους και ανοιχτούς χώρους που δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό, που προσφέρεται για εξερεύνηση.

Στους πάγκους θα ανακαλύψετε βιολογικά προϊόντα, μεγάλη ποικιλία σε φρούτα, λαχανικά, τυριά, αλλαντικά και οστρακοειδή. Μικρά μπακάλικα, ψαράδικα, φούρνοι και ζαχαροπλαστεία βρίσκονται παντού απλωμένα στον χώρο. Υπάρχουν επίσης πάγκοι που προσφέρουν μαγειρευτό φαγητό από κάθε γωνιά του κόσμου και ιδιαίτερα πιάτα από την Ταϊλάνδη, το Περού, την Ινδία, μέχρι και την Τζαμάικα.

Για τους παραπάνω και πολλούς ακόμη λόγους, το Borough Market είναι δημοφιλής επιλογή για όσους θέλουν να κάνουν τα ψώνια της εβδομάδας ή να απολαύσουν το brunch τους στους πάγκους που υπάρχουν διάσπαρτοι στον χώρο. Μία επίσκεψη θα μετατρέψει το πρωινό του Σαββάτου σε μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

Columbia Road Flower Market

5 copy

Η αγορά λουλουδιών στην Columbia Road στο ανατολικό Λονδίνο είναι ανοιχτή κάθε Κυριακή από της οκτώ το πρωί, ανεξαρτήτως καιρού. Τοποθετημένη σε έναν μικρό δρόμο που βρίσκεται πολύ κοντά στο Shoreditch και το Brick Lane, την πρώτη ημέρα της εβδομάδας μεταμορφώνεται σε μία όαση γεμάτη πολύχρωμα λουλούδια. Σανσεβιέριες, κάκτοι, χρυσάνθεμα, κρίνα, και αρωματικά βότανα μετατρέπουν την Columbia Road σε μία μικρή καταπράσινη «ζούγκλα».

Πίσω από τους πάγκους υπάρχουν μικρά ανεξάρτητα μαγαζιά με vintage ρούχα και design αντικείμενα, εντυπωσιακές βιτρίνες με cup cakes ακόμη και φιλόξενες γκαλερί. Τα καφέ, οι παμπ και τα εστιατόρια δεν λείπουν, αυτό όμως που ενώνει όλα τα καταστήματα είναι η αγάπη τους για την ιστορία της περιοχής και η επιμονή τους να διατηρήσουν τη ρομαντική και οικεία ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Και όπως φαίνεται, ακόμη και στην ενημερωμένη σελίδα τους στο διαδίκτυο, τα καταφέρνουν με μεγάλη επιτυχία.

Brick Lane Market

6 copy

Η περιοχή Brick Lane είναι γνωστή για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, όπως η τέχνη του δρόμου στους τοίχους των κτηρίων, οι ακριβές καφετέριες, ο εκκεντρικός κόσμος που κυκλοφορεί στα στενά, αλλά και η διάσημη αγορά της, που μπορεί να μοιάζει με λαβύρινθο για κάποιον που την επισκέπτεται πρώτη φορά, λόγων των διαφορετικών τμημάτων της.

Το Vintage Market αποτελεί έναν τεράστιο υπόγειο κόσμο με τα καλύτερα καταστήματα με second-hand ρούχα και αξεσουάρ, χαμογελαστούς πωλητές και πολλή μουσική. Το Backyard Market φιλοξενεί πάγκους με πρωτότυπα αντικείμενα νέων σχεδιαστών, ενώ ακριβώς δίπλα του, τα Tea Rooms είναι γεμάτα με καλαίσθητες αντίκες, έργα τέχνης και φυσικά, τσάι και cup cakes.

Τέλος, το Boiler House Food Hall, διαθέτει περισσότερους από τριάντα πάγκους με εδέσματα που αποδεικνύουν την ποικιλία που προσφέρει το πολυπολιτισμικό Λονδίνο. Θα βρείτε street food από ασιατική μέχρι μεσογειακή fusion κουζίνα σε προσιτές τιμές. Στην περιοχή υπάρχουν ακόμη αρκετές παμπ, μαγαζιά με bagel καθώς και μερικά από τα καλύτερα ινδικά εστιατόρια του Λονδίνου.

Μη φύγετε χωρίς να περάσετε από το ομώνυμο βιβλιοπωλείο του Brick Lane, στο οποίο θα βρείτε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες κυκλοφορίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ