ΚΟΣΜΟΣ

Ανακάλυψε τις πιο γραφικές υπαίθριες αγορές του Παρισιού

Ανακάλυψε τις πιο γραφικές υπαίθριες αγορές του Παρισιού

Μπορεί η νέα γενιά των Millennials να έχει επαναπροσδιορίσει πόσο cool και hip είναι το να ψωνίζουμε από υπαίθρια «παζάρια», ωστόσο αυτό ίσως και να είναι η τέλεια ευκαιρία για τους νέους ταξιδιώτες και εξερευνητές του κόσμου. Στο Παρίσι, όπως και σε κάθε άλλη μεγάλη πόλη της Ευρώπης, το να περπατάτε σε μεγάλους δρόμους, αλλά και σοκάκια, είναι ένα από τα must της απόδρασής σας. Το ωραίο με τις υπαίθριες αγορές στο Παρίσι, είναι τα πράγματα που βρίσκει κάποιος εκεί. Περιοχές με «μικρούς θησαυρούς» τις αποκαλούν όσοι πήγαν και αγόρασαν κάτι έστω και από μια, ενώ με ατελείωτες αβύσσους όλοι οι υπόλοιποι επισκέπτες της. Το θέμα είναι πως το Παρίσι, είναι γνωστό για αυτές και την επιτυχία τους στην αγορά μικρών και μεγάλων.

15 αγορές σε… μία, στο Marche de Clignancourt

2 copy copy

Η υπαίθρια αγορά Marche de Clignancourt είναι το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο παζάρι στην πόλη του Παρισιού. Από το 1880 μέχρι και σήμερα εκατοντάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο το επισκέπτονται με σκοπό να βρουν εκεί όσα δεν υπάρχουν στα καταστήματα της πόλης. Εκεί θα βρείτε κυρίως έπιπλα αντίκες από το 1960 ή το 1970, όταν επικρατούσε το ρετρό ακόμη και στα πιο αριστοκρατικά διακοσμημένα σπίτια, καθώς και μια ποικιλία κρυστάλλινων αντικειμένων. Το αξιοσημείωτο αυτής της αγοράς είναι πως στην πραγματικότητα αποτελείται από 15 μικρότερες, διαφορετικές αγορές. Μπορείς επίσης, να απολαύσεις ένα Burger και μπύρες, στο μικρό La Buvette.

Ταξίδι στον χρόνο στη Marché aux Puces

Στην πιο vintage υπαίθρια αγορά του Παρισιού μπορείς να βρεις από γραμμόφωνο του 1600 μέχρι μεταχειρισμένα All Stars. Η λέξη «Puces» κυριολεκτικά, σημαίνει «παζάρι» ενώ σε ελεύθερη μετάφραση, αποτελεί συνώνυμο της αναζήτησης «μικρών θησαυρών». Παρόλα αυτά, το Marché aux Puces είναι κάθε άλλο παρά παζάρι. Όσο η αγορά των vintage αντικειμένων τόσο για το σπίτι, όσο και για την ντουλάπα σας θεωρείται «το παλιομοδίτικο που πήρε ζωή», τόσο η Marché aux Puces θα αποτελεί έναν μικρό… παράδεισο για τους επισκέπτες της.

Marche Vernaison

Μικρότερη από την παραπάνω, αλλά η αρχαιότερη και πιο χρωματιστή από όλες, η υπαίθρια αγορά στο Vernaison αποτελείται από 300 κιόσκια. Παρόλα αυτά, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τις αγορές σας, διότι δεν είναι όλα τα αντικείμενα ποιοτικά.

3 copy copy

Marche Biron

4 copy

Σε έντονη αντίθεση με τα παραπάνω, η Marche Biron είναι εκλεπτυσμένη και θεωρείται η πιο ακριβή υπαίθρια αγορά στο Παρίσι. Αποτελείται από 200 κιόσκια και έχει μερικά από τα πιο σπάνια και καλά συντηρημένα αντικείμενα. Εάν ο δρόμος σας, σας βγάλει ποτέ προς τα εκεί, να ξέρετε πως όλα αξίζουν ακριβώς όσο τα αγοράζετε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ