ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Ρώμη: Ανακαλύψτε τα πέντε πιο καλά κρυμμένα «μυστικά» της Αιώνιας Πόλης

Ρώμη: Ανακαλύψτε τα πέντε πιο καλά κρυμμένα «μυστικά» της Αιώνιας Πόλης

Η Ρώμη είναι μια πόλη με διαχρονική ομορφιά και αρκετό μυστήριο. Φημισμένη για τις μακαρονάδες και τα παγωτά της, αλλά και τα έργα τέχνης της μπαρόκ εποχής, μπορεί να σας κρατήσει κοντά της για πάντα. Διότι, εκτός από τη μικρή απόσταση από τη χώρα μας, Ρώμη είναι η Fontana di Trevi, η Piazza di Spagna τα καλά κρυμμένα μυστικά στις όχθες του Τίβερη.

Η «Έκσταση της Αγίας Τερέζας» του Gian Lorenzo Bernini στη Santa Maria della Vittoria

Οι περισσότεροι προτιμούν να επισκέπτονται την St. Peter’s Basilica αλλά η πραγματική μαγεία βρίσκεται στο έργο του Bernini μέσα στην εκκλησία της Santa Maria della Vittoria. Σε μικρή απόσταση από την Piazza della Repubblica και το Coronaro Chapel, φιλοξενεί το γλυπτό που κόβει την ανάσα, «Ecstasy of St Teresa». Αυτό το έργο είναι ένα τέλειο παράδειγμα για τον τρόπο που ο Bernini συνδύαζε τη γλυπτική με την αρχιτεκτονική.

2

Ο λόφος Gianicolo

Μπορεί να μην είναι ένας από τους επτά λόφους της Ρώμης, όμως είναι ο καταλληλότερος για να απολαύσετε τη θέα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Ο δεύτερος ψηλότερος λόφος της πόλης, βρίσκεται μια ανάσα από το κέντρο, στα δυτικά του ποταμού Τίβερη και ο δρόμος του θα σας οδηγήσει στην πολύβουη γειτονιά του Trastevere.

3

H Gelateria Valentino για το καλύτερο παγωτό της Αιώνιας Πόλης

Η οικογενειακή αυτή επιχείρηση, έχει έρθει για να σας δώσει την ευκαιρία να απολαύσετε το πραγματικό ιταλικό παγωτό. Ο Jonathan Quarto και οι γονείς του, Valentino και Cecilia, δημιουργούν το πιο ωραίο gelato μπροστά από την Fontana di Trevi. Εκεί μπορείτε στο ένα χέρι να κρατάτε το κέρμα της ευχής και στο άλλο το παγωτό χωνάκι σας.

4

Το μεγαλείο του Stadio dei Marmi

Στην Ιταλία του 1930, η κυβέρνηση αποφάσισε να δημιουργήσει ένα αθλητικό στάδιο με βασική πρώτη ύλη το πολυτελές μάρμαρο, ενώ ζήτησαν και από κάθε περιφέρεια της χώρας να τους προσφέρει από ένα άγαλμα για αυτό. Με 60 εντυπωσιακά αγάλματα αθλητών, μέχρι και σήμερα το «μαρμάρινο στάδιο» που βρίσκεται στο βόρειο προάστιο του Flaminio είναι ένα φανταστικό μέρος για να δείτε μια άλλη πλευρά της Ρώμης.

5

Agustarello a Testaccio

Ένα ακόμη καλά κρυμμένο μυστικό είναι το πιο ωραίο εστιατόριο της πόλης, το Agustarello. Σε μια από τις πιο κακόφημες γειτονιές της Ρώμης, θα βρείτε ένα «επικό» εστιατόριο. Εκεί συχνάζουν κυρίως ντόπιοι, αλλά αυτή είναι και η μαγεία της κάθε μακαρονάδας του. Ενώ, όπως και στα περισσότερα εστιατόρια της Ρώμης, έτσι και σε αυτό, δεν προσφέρουν απλά ένα πιάτο αλλά μια οικειότητα, ένα παραδοσιακό μενού και την τέλεια ατμόσφαιρα.

6

ΔΗΜΟΦΙΛΗ