ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Πίστα σκι στην οροφή πολυώροφου κτηρίου

Πίστα σκι στην οροφή πολυώροφου κτηρίου
Στα 70 εκατ. δολάρια υπολογίζεται το κόστος κατασκευής του Slalom House Downhill-Highrise living

Σίγουρα δεν θα προσφέρει τη ζεστασιά ενός σαλέ στην Ελβετία, τη θέα των χιονισμένων Άλπεων και τη συγκλονιστική εμπειρία που βιώνουν όσοι τις επισκέπτονται, αλλά για τους κατοίκους της Αστάνα, στο Καζακστάν, αυτά δεν έχουν και τόση σημασία. Τους αρκεί το ότι θα τους δοθεί η δυνατότητα να κάνουν σκι στην οροφή ενός πολυώροφου κτηρίου.

Παρότι οι θερμοκρασίες που παρατηρούνται στην Αστάνα τη χειμερινή περίοδο αγγίζουν και τους -15 βαθμούς Κελσίου, τα μέρη τα οποία μπορούν να επισκεφθούν οι λάτρεις του σκι και του σνόουμπορντ είναι μετρημένα στα δάχτυλα.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο φαν του σκι και μέλος της Ένωσης Αρχιτεκτόνων του Καζακστάν, Σοκλάν Ματαϊμπέκοφ, πρότεινε τη δημιουργία πίστας στην πελώρια ταράτσα (326 μέτρα) μιας πολυκατοικίας 21 ορόφων.

Όπως ο ίδιος ο Ματαϊμπέκοφ αποκάλυψε στο CNN, το κόστος κατασκευής της πίστας υπολογίζεται στα 70 εκατ. δολάρια και το μόνο που απομένει για να ξεκινήσουν οι εργασίες είναι να εξασφαλισθούν οι απαραίτητες οικοδομικές άδειες.

Το Slalom House, όπως πρόκειται να ονομαστεί, θα φιλοξενεί εμπορικούς χώρους και ξεκοδοχείο με 421 δίκλινα δωμάτια, ενώ ανελκυστήρες με πανοραμική θέα θα μεταφέρουν τους επισκέπτες στην οροφή του κτηρίου και την πίστα.

Slalom House: Ski slope could be built on top of apartment block

By CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ