ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Ο «πύρινος» καταρράκτης του Γιοσέμιτι: Ένα καθηλωτικό οπτικό εφέ της φύσης

Ο «πύρινος» καταρράκτης του Γιοσέμιτι: Ένα καθηλωτικό οπτικό εφέ της φύσης
Mark Willard/Twitter

Το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, αποτελεί ούτως ή άλλως ένα φυσικό θαύμα, με βλάστηση, πανίδα, τοπία που καθηλώνουν ακόμη και τους πιο «σκληροπυρηνικούς» των αστικών τοπίων. Ένα θεαματικό οπτικό φαινόμενο, ωστόσο, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, «απογειώνει» τη φήμη του στον κόσμο.

Τα social media κατακλύστηκαν και φέτος από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες ενός θεαματικού οπτικού φαινομένου. Πρόκειται για το λεγόμενο ‘firefall’ – ή, στην ελληνική του απόδοση, καταρράκτη φωτιάς.

Δεν είναι παρά ένα οπτικό εφέ που γεννά η ίδια η φύση όταν οι ακτίνες του ήλιου πέσουν πάνω στον βραχώδη όγκο υπό συγκεκριμένη γωνία.

Τον «πύρινο καταρράκτη» του Γιοσέμιτι σπεύδουν να θαυμάσουν από κοντά χιλιάδες ταξιδιώτες από κάθε γωνιά όχι μόνο της Αμερικής αλλά και του κόσμου.

Το πώς φαίνεται το φαινόμενο από μακριά, διαφέρει από χρόνο σε χρόνο και εξαρτάται κυρίως από το πόσο νερό κυλά από την κορυφή του βράχου.

«Έμεινα απολύτως έκθαμβος. Ο ενθουσιασμός με κατέκλυσε όταν επιτέλους κατάφερα να δω το φαινόμενο από κοντά και να πάρω κάποιες καλές φωτογραφίες. Ο φίλος μου κι εγώ φτάσαμε στο σημείο οπερίπου στις 2-2.30 το μεσημέρι και ήμασταν οι πρώτοι. Αυτό δεν κράτησε πολύ καθώς η περιοχή ολόκληρη σύντομα γέμισε με εκατοντάδες ανθρώπους που προσπαθούσαν να βιώσουν/φωτογραφίσουν το firewall», περιγράφει στο CNN o Vaché Geyoghlian, φωτογράφος από το Φρέσνο της Καλιφόρνια.

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ