ΚΟΣΜΟΣ

Παραμένουν οι χώρες του «GoT» ως οι δημοφιλέστεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί του Instagram

Παραμένουν οι χώρες του «GoT» ως οι δημοφιλέστεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί του Instagram

Φιλοξένησαν τα βασίλεια της τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones» και έγιναν οι δημοφιλέστεροι ευρωπαϊκοί προορισμοί για τους χρήστες του Instagram

Η Κροατία, η Ισλανδία, η Σκωτία, η Μάλτα και η Ιρλανδία αναδείχθηκαν στις πιο «instagrammable» χώρες του 2019, καθώς συγκεντρώνουν τις περισσότερες αναφορές στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ανάρτησης φωτογραφιών.

Αυτό, τουλάχιστον, φανερώνει η έρευνα της «Big 7 Travel», η οποία δημοσίευσε τη λίστα με τους 10 τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, που έρχονται πρώτοι στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.

Αναλύοντας τον αριθμό των «hashtag» ανά χώρα, οι ειδικοί της ταξιδιωτικής ιστοσελίδας διαπίστωσαν ότι οι μαγευτικές τοποθεσίες, που κυριάρχησαν στις κορυφαίες επιλογές, είναι αυτές που χρησιμοποιήθηκαν ως σκηνικό στα γυρίσματα του «GoT». Οι υπόλοιπες πέντε χώρες, που συμπληρώνουν τη δεκάδα, είναι η Ουγγαρία, η Αγγλία, η Αυστρία, η Γαλλία και η Ουκρανία.

Μπορεί, λοιπόν, οι συμβατικοί ταξιδιωτικοί οδηγοί -έντυποι και ηλεκτρονικοί- να εξακολουθούν να έχουν το κοινό τους, ωστόσο όλο και περισσότεροι τουρίστες φαίνεται να χρησιμοποιούν το Instagram για να εμπνευστούν για τον επόμενο προορισμό τους.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία της «Big 7 Travel», το 67% των χρηστών επισκέφθηκε ένα νέο προορισμό, αφού τον είδε πρώτα στο Instagram.

Κροατία

Η Κροατία είναι ίσως ο δημοφιλέστερος προορισμός της λίστας για τους «φανατικούς» της τηλεοπτικής σειράς, καθώς φιλοξενεί αρκετές τοποθεσίες που χρησιμοποιήθηκαν ως σκηνικό για τις πόλεις στο GoT, μεταξύ των οποίων, το Ντουμπρόβνικ για την «King’s Landing», η Šibenik για την Braavos και το νησί Λόκρουμ για την «Qarth».

2

Ιρλανδία

Η Ιρλανδία στο Βόρειο τμήμα της φιλοξενεί 11 τοποθεσίες του GoT. Από αυτές ξεχωρίζουν ο διάσημος δρόμος με τις οξιές «The Dark Hedges» ως ο «Kingsroad», βόρεια του King’s Landing, το χωριό Corbet ως η Riverrun, την έδρα του House Tully, το μνημείο Mussenden και η παραλία Downhill για το κάστρο Dragonstone και ο κόλπος Ballintoy ως το λιμάνι Lordsport.

3

Μάλτα

Η Μάλτα χάρισε επτά τοποθεσίες στο GoT, όπως το Azure Window, μια πανέμορφη φυσική αψίδα ύψους 28 μέτρων στη νησίδα Gozo για το γάμο της Daenerys και του Drogo, η είσοδος της πόλης Mdina για την πύλη του King’s Landing, το Φρούριο Ricasoli για την πύλη Red Keep και το παλάτι Verdala για το σπίτι Illyrio Mopatis.

4

Ισλανδία

Στο βόρειο τμήμα της Ισλανδίας οι φίλοι του GoT θα εντοπίσουν το Grjótagjá ως τη σπηλιά της ερωτικής σκηνής μεταξύ του Jon Snow και της Ygritte, το παγωμένο Vatnajökull ως τη μυστηριώδη γη «Beyond the Wall», με τα μυθικά πλάσματα, το χιονισμένο Höfðabrekka ως την περιοχή Frostfang Mountains και το βουνό Kirkjufell, που μετατράπηκε στο «Arrowhead mountain» ή το Dimmuborgir για το στρατόπεδο του «King Beyond the Wall», Mance Rayder.

5

Σκωτία

Τέλος, η Σκωτία προσέφερε το μαγευτικό κάστρο Doune της πόλης Stirling, βόρεια της Γλασκόβης, για το επικό Winterfell, που είναι ένα από τα παλαιότερα κάστρα των Επτά Βασιλείων στο GoT.

6

ΔΗΜΟΦΙΛΗ