ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανός παρέλαβε καρτ ποστάλ που είχε στείλει ο ίδιος στους γονείς του πριν από 30 χρόνια

Βρετανός παρέλαβε καρτ ποστάλ που είχε στείλει ο ίδιος στους γονείς του πριν από 30 χρόνια
youtube

Μην παραπονείστε για τις καθυστερήσεις στα ΕΛΤΑ. Όπως αποδεικνύει μια περίπτωση στη Βρετανία, μπορεί κάποια γράμματα να αργούν να παραδοθούν, η δουλίτσα όμως στο τέλος γίνεται. Ακόμα κι αν θα ήταν ίσως καλύτερα να είχε στείλει κάποιος ένα μήνυμα μέσα σε μπουκάλι στον ωκεανό. 

Ο Τζιμ Γκριν, πριν από 28 χρόνια, πήγε διακοπές στην Ισπανία. Αποφάσισε, τότε, να στείλει μια καρτ ποστάλ στους γονείς του, για να τους πει ότι είναι καλά και περνάει όμορφα. Η κάρτα δεν έφτασε ποτέ. Ή μάλλον, έφτασε, πριν από λίγες μέρες, στο πατρικό του σπίτι στο οποίο πλέον μένει ο ίδιος.

Ο 66χρονος διακοσμητής, που τα τελευταία χρόνια μένει στο πατρικό του σπίτι στο Έσεξ, κοίταξε πριν από λίγες μέρες στο κουτί της αλληλογραφίας και είδε μέσα, ανάμεσα σε άλλα, μια καρτ-ποστάλ από το Μπένιντορμ της Ισπανίας, με ημερομηνία αποστολής 12 Σεπτεμβρίου 1991. Έκπληκτος διαπίστωσε ότι η κάρτα είχε αποσταλεί από τον -τότε 39χρονο- εαυτό του, όταν είχε πάει διακοπές στο ισπανικό θέρετρο.

«Μαμά και μπαμπά, η πτήση ήταν καλή, όλα είναι οκ, καλό ξενοδοχείο, καιρός και τα λοιπά. Κάνει πολλή ζέστη. Ελπίζω οι γάτες να είναι καλά. Αυτά για τώρα, αγάπη, Τζιμ», έγραφε η κάρτα.

3 SWNS POSTCARD LATE 0ed8

Η κάρτα έφτασε τελικά στις 17 Οκτωβρίου. Φέτος. «Έπιασα την κάρτα και η πρώτη μου σκέψη ήταν 'ποιος είναι ο Μπένιντορμ;'», λέει ο ίδιος. «Μετά κοίταξα την ημερομηνία και κατάλαβα ότι απλώς είχε αργήσει 28 χρόνια... Και να σκεφτεί κανείς ότι την είχα στείλει μόλις είχα φτάσει, ακριβώς για να μην αργήσει να πάει», συμπληρώνει.

Οι γονείς του Τζιμ δεν πήραν ποτέ την κάρτα, ούτε και πρόκειται. Η μητέρα του πέθανε πριν από πέντε χρόνια και ο πατέρας του το 1997.

Κανείς δεν έχει την παραμικρή ιδέα τι ακριβώς έγινε με την κάρτα. Ένας εκπρόσωπος των Βασιλικών Ταχυδρομείων -ή, εν προκειμένω Βραδυδρομείων- της Βρετανίας είπε: «Είναι δύσκολο να υποθέσει κανείς τι ακριβώς συνέβη με την κάρτα. Το πιθανότερο, όμως, πρόσφατα κάποιος την έβαλε πάλι στο σύστημα αποστολής. Τα Βασιλκιά Ταχυδρομεία καθαρίζουν καθημερινά την αλληλογραφία. Άπαξ και ένα αντικείμενο βρεθεί στο σύστημα, θα παραδοθεί στη διεύθυνση η οποία αναγράφεται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ