ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ο Τζόνι Ντεπ έχασε την δίκη κατά της εφημερίδας «The Sun»

Βρετανία: Ο Τζόνι Ντεπ έχασε την δίκη κατά της εφημερίδας «The Sun»
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Alastair Grant, File

Ο Τζόνι Ντεπ έχασε την δίκη για δυσφήμηση κατά της βρετανικής ταμπλόιντ εφημερίδας «The Sun», δημοσιεύματα της οποίας τον χαρακτήριζαν βίαιο σύζυγο κατά της ηθοποιού Αμπερ Χερντ.

Η απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου αποτελεί πλήγμα για την υπόληψη του ηθοποιού, ο οποίος ανέλαβε το μεγάλο ρίσκο να κινηθεί δικαστικά κατά του News Group Newspapers (NGN).

Η δίκη διεξήχθη τον Ιούλιο, διήρκεσε τρεις εβδομάδες, με την παρουσία και των δύο πρώην συζύγων και των εκατέρωθεν φαν και οδήγησε σε αποκαλύψεις για την ιδιωτική ζωή του ζευγαριού που τροφοδότησαν πλουσιοπάροχα τις σελίδες των ταμπλόιντ.

Επειτα από την ενδελεχή εξέταση 14 περιστατικών βίας, στα οποία είχε αναφερθεί η Sun, το δικαστήριο έκρινε ότι οι χαρακτηρισμοί της βρετανικής ταμπλόιντ για το πρόσωπο του Τζόνι Ντεπ ήταν «επί της ουσίας αληθείς».

«Τα θύματα συζυγικής βίας δεν πρέπει ποτέ να εξαναγκάζονται σε σιωπή», δήλωσε εκπρόσωπος της Sun ευχαριστώντας τον πρόεδρο του δικαστηρίου και την ηθοποιό για το θάρρος της να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου.

«Η απόφαση αυτή, η ετυμηγορία αυτή δεν αποτελεί έκπληξη», δήλωσαν οι συνήγοροι της ηθοποιού, η οποία ήταν μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ