ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Το παλάτι δεν σχολιάζει τη «βαθιά προσωπική» αποκάλυψη της Μέγκαν Μαρκλ

Βρετανία: Το παλάτι δεν σχολιάζει τη «βαθιά προσωπική» αποκάλυψη της Μέγκαν Μαρκλ
ΑP Photo

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δήλωσαν ότι η αποκάλυψη της Μέγκαν Μαρκλ σχετικά με την αποβολή που είχε τον περασμένο Ιούλιο «είναι ένα βαθιά προσωπικό ζήτημα το οποίο δεν θα σχολιάσουμε».

Πηγή του παλατιού αρκέστηκε να πει ότι όπως είναι αντιληπτό, υπάρχει μια «λύπη» στη βασιλική οικογένεια για την αποκάλυψη της συζύγου του πρίγκιπα Χάρι.

Η σύζυγός του πρίγκιπα Χάρι και πρώην ηθοποιός περιέγραψε λεπτομερώς την εμπειρία της σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα New York Times, λέγοντας ότι η αποβολή συνέβη ένα πρωί του Ιουλίου όταν φρόντιζε τον Άρτσι, το γιο του ζευγαριού.

«Ήξερα πως, την ώρα που κρατούσα σφιχτά στην αγκαλιά μου το πρώτο μου παιδί, έχανα το δεύτερο», έγραψε η Μέγκαν.

«Το να χάνεις ένα παιδί σημαίνει πως κουβαλάς μια αβάσταχτη θλίψη, την οποία πολλές έχουν περάσει αλλά λίγες έχουν μιλήσει γ' αυτήν».

«Μέσα στον πόνο για την απώλειά μας, ο σύζυγός μου και εγώ ανακαλύψαμε ότι σε μια αίθουσα με 100 γυναίκες, 10 έως 20 από αυτές θα είχαν περάσει μια αποβολή και θα υπέφεραν από αυτήν. Κι όμως, παρά τη συγκλονιστική ομοιότητα αυτού του πόνου, η συζήτηση παραμένει ταμπού, γεμάτη αδικαιολόγητη ντροπή και διαιωνίζει έναν κύκλο μοναχικού πένθους».

Οι προσωπικές λεπτομέρειες, τις οποίες μοιράζεται στο άρθρο η Μέγκαν, έρχονται σε εντυπωσιακή αντίθεση με τη συνήθη πολιτική υψηλόβαθμων μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, που δεν αποκαλύπτουν σχεδόν τίποτα για την προσωπική τους ζωή.

Η γιαγιά του Χάρι, η βασίλισσα Ελισάβετ, δεν συζήτησε ποτέ για την ιδιωτική της ζωή σε οιαδήποτε συνέντευξη έχει παραχωρήσει στη διάρκεια των 68 ετών που βρίσκεται στον θρόνο.

Η Μέγκαν και ο Χάρι παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και μετακόμισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες νωρίτερα εφέτος. Προσπαθούν να διαμορφώσουν έναν νέο ρόλο για τους ίδιους εκτός των αυστηρών περιορισμών που διέπουν τη ζωή στον βρετανικό βασιλικό οίκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ