ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ιαπωνία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθεται η Οσάκα μετά την έκρηξη κρουσμάτων

Κορωνοϊός - Ιαπωνία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τίθεται η Οσάκα μετά την έκρηξη κρουσμάτων
AP Photo/Hiro Komae

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων με 1.220 κρούσματα του SARS-CoV-2 σημειώθηκε την Κυριακή στην Οσάκα της Ιαπωνίας, με τις Αρχές της πόλης να τίθενται σε συναγερμό.  

Ο Χιροφούμι Γιοσιμούρα, ο νομάρχης στην Οσάκα, δήλωσε σήμερα ότι θα ζητήσει από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιοσιχίντε Σούγκα να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αναχαιτιστεί το νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η Οσάκα, η τρίτη πολυπληθέστερη νομαρχία του ιαπωνικού αρχιπελάγους, όπως και αρκετές άλλες, βρίσκονται σε κατάσταση «σχεδόν» εκτάκτου ανάγκης, που σημαίνει ότι εφαρμόζουν στοχευμένα μέτρα για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

«Θα έπρεπε να βλέπουμε τους καρπούς αυτών των μέτρων τώρα, αλλά αντί γι’ αυτό» καταγράφηκε «ρεκόρ κρουσμάτων», τόνισε ο νομάρχης σε δημοσιογράφους στη διάρκεια δηλώσεων που έκανε ψηφιακά. «Οι υπηρεσίες υγείας είναι σε τρομερή κατάσταση, και αποφασίσαμε πως χρειάζεται να επιβληθεί κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», εξήγησε.

Συνολικά, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της χώρας, η Ιαπωνία καταγράφει ως εδώ σχεδόν 9.600 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου περίπου 535.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ