ΚΟΣΜΟΣ

Μπαρακ Ομπάμα: Ακυρώνει το πάρτι για τα 60ά του γενέθλια λόγω του κορωνοϊού

Μπαρακ Ομπάμα: Ακυρώνει το πάρτι για τα 60ά του γενέθλια λόγω του κορωνοϊού
ΑΡ Photo

Ο Μπαράκ Ομπάμα σχεδιάζε να γιορτάσει τα 60ά του γενέθλια με ένα μεγαλειώδες πάρτι και εκατοντάδες προσκεκλημένους. Μετά από θύελλα επικρίσεων, όμως, αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί.

O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αποφάσισε να ακυρώσει τα σχέδιά του, καθώς μπήκε στο στόχαστρο όσων θεωρούν μια τέτοια κίνηση προκλητική εν μέσω αναζωπύρωσης της επιδημίας εξαιτίας του ιδιαίτερα μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα.

Η εκπρόσωπος του Ομπάμα, Χάνα Χάνκινς, σύμφωνα με τους New York Times, ανακοίνωσε χθες την απόφαση της ακύρωσης: «Λόγω της νέας εξάπλωσης της παραλλαγής Δέλτα στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας ο πρόεδρος και η κ. Ομπάμα αποφάσισαν να περιορίσουν σημαντικά την εκδήλωση σ’ έναν κύκλο που θα περιλαμβάνει μόνον μέλη της οικογένειας και στενούς φίλους».

Ο Μπαρακ Ομπάμα σχεδίαζε ένα πολύ μεγάλο υπαίθριο πάρτι στην έπαυλή του στο Martha’s Vineyard, ζητώντας από τους εκατοντάδες διάσημους προσκεκλημένους του να έχουν αρνητικό τεστ, ενώ θα υπήρχε άτομο που θα φρόντιζε για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Κάποιοι από τους προσκεκλημένους, ωστόσο, αποφάσισαν να μην παραστούν λόγω της πορείας της πανδημίας, όπως ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ρόναλντ Α. Κλάιν. Ο πρώην καθηγητής Νομικής του Χάρβαρντ, Άλαν Ντέρσοβιτς, που είχε υπερασπιστεί τον Ντόναλντ Τραμπ κατά της παραπομπής του, είχε πει στους Times της Νέας Υόρκης ότι ο Ομπάμα θα έπρεπε να ακυρώσει ή να αναβάλει το πάρτι.

«Όλοι μιλούν γι’ αυτό, αλλά ουδείς με θετικά σχόλια. Κάποιοι βρίσκουν δικαιολογίες, αλλά κανείς δεν λέει ότι είναι καλή ιδέα», είπε. Και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν επίσης ανακοίνωσε ότι δεν επρόκειτο να παραστεί στο πάρτι του Ομπάμα, αν και δεν επικαλέστηκε ανοιχτά το θέμα της δημόσιας υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ