ΚΟΣΜΟΣ

Αλάνις Μορισέτ: Μιλάει για τον ομαδικό βιασμό της σε ηλικία 15 ετών - «Δεν υπάρχει συναίνεση στα 15»

Αλάνις Μορισέτ: Μιλάει για τον ομαδικό βιασμό της σε ηλικία 15 ετών - «Δεν υπάρχει συναίνεση στα 15»
ΑP Photo

Μια απρόσμενη αποκάλυψη για την προσωπική της ζωή έκανε η τραγουδίστρια Αλάνις Μορισέτ, λέγοντας ότι έπεσε θύμα βιασμού από πολλούς άνδρες όταν ήταν μόλις 15 ετών.

Η ίδια παραδέχτηκε ότι χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να συνειδητοποιήσει ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Η 47χρονη Καναδή τραγουδίστρια, έκανε την εξομολόγηση στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Jagged», το οποίο παρουσιάστηκε στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο. Σε αυτό, σύμφωνα με τη Washington Post, η Αλάνις Μορισέτ, αναφέρθηκε στις πιο σκοτεινές πτυχές της προσωπικής της ζωής.

«Χρειάστηκαν πολλά χρόνια ψυχοθεραπείας για να μπορέσω ακόμα και να παραδεχτώ ότι είχα πέσει θύμα… Παλιά έλεγα πάντα ότι υπήρχε συναίνεση, και μετά μου υπενθύμιζαν "ήσουν 15, δεν υπάρχει συναίνεση στα 15". Τώρα πια λέω "Ω ναι, είναι όλοι παιδόφιλοι. Είναι αποπλάνηση ανηλίκου"», είπε η τραγουδίστρια. Η ηλικία συναίνεσης στον Καναδά είναι πλέον τα 16 έτη. Την εποχή που έγινε το συμβάν, η ηλικία συναίνεσης υπό προϋποθέσεις.

Η Μόρισετ δεν αναφέρει τα ονόματα των ανδρών, λέεο ωστόσο ότι είχε μιλήσει στο παρελθόν για την εμπειρία της σε άτομα τα οποία απλώς αδιαφόρησαν: «Το είχα πει σε μερικά άτομα αλλά δεν βρήκα ανταπόκριση. Συνήθως σηκωνόταν και έφευγαν από το δωμάτιο».

Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στην κυκλοφορία του άλμπουμ «Jagged Little Pill» το 1995 και στην επακόλουθη περιοδεία της Αλάνις Μόρισετ για να προωθήσει τον δίσκο-φαινόμενο, ο οποίος πούλησε 33 εκατομμύρια αντίτυπα.

Τα περιστατικά αποπλάνησης που περιγράφει η Αλάνις Μορισέτ έλαβαν χώρα στα τέλη της δεκαετίας του '80. Εκείνη την εποχή η τραγουδίστρια ζούσε στο σπίτι των γονιών της στην Οττάβα. Η ίδια αναφέρει στην ταινία, ότι οι ανεπιθύμητες σεξουαλικές προσεγγίσεις ήταν κάτι το συνηθισμένο εκείνο το διάστημα της ζωής της, ιδίως στον χώρο της εργασίας της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ