ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Ταξίδια σε κατά λάθος πόλεις

Ταξίδια σε κατά λάθος πόλεις
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕPA/ OLIVIER HOSLET (φωτογραφία αρχείου)

Λάθη αεροπορικών εταιρειών και επιβατών για γέλια και για κλάματα.

Πρόσφατα ένα ζευγάρι Βρετανών ετοιμαζόταν να υλοποιήσει ένα όνειρο ζωής, να ταξιδέψει στο ΛΑς Βέγκας. Όμως η αεροπορική εταιρεία τους έκλεισε εισιτήριο αναχώρησης από το αεροδρόμιο του Birmingham της Αλαμπάμα στις ΗΠΑ αντί του Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας, που ήταν κοντά στον τόπο διαμονής τους.

Η Richella Heakin, 26 ετών από ένα προάστιο του Birmingham συγκέντρωνε επί δύο χρόνια χρήματα για να κάνει δώρο γενεθλίων έκπληξη στο σύντροφό της Ben Marlow, ένα ταξίδι στο Las Vegas. Σύμφωνα με τα αρχικά τους σχέδια θα ταξίδευαν από το Birmingham, στο Ντάλας και μετά στη Νεβάδα. Όταν όμως πήγαν στο αεροδρόμιο το προσωπικό του εξήγησε ότι ο κωδικός στο εισιτήριό τους αναφερόταν στην Αλαμπάμα και όχι στο Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας.

Παρά το γεγονός ότι είχαν τη δυνατότητα να αποζημιωθούν τελικά επέλεξαν να ταξιδέψουν στην Ολλανδία.
Η Richella και ο Ben δεν τα μόνα θύματα της τεχνολογίας και των αεροπορικών εταιρειών

Το Φεβρουάριο του 2015 ένας μαθητής από τη Γκάνα, ο Emmanuel Akomanyi κέρδισε μια υποτροφία για να σπουδάσει ιατρική στη Γουιάνα. Αλλά το ταξίδι του είχε απρόοπτα.

Δεν υπήρχε απευθείας πτήση και επιβιβάσθηκε σε ένα αεροπλάνο στην Γκάνα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Guarulhos στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Εκεί αγόρασε ένα εισιτήριο για τη Γουινάνα, μία χώρα της Νοτίου Αμερικής στην ακτή της Καραϊβικής.

Όταν όμως κατέβηκε από το αεροπλάνο κατάλαβε ότι βρισκόταν στην πόλη Goiania στη Βραζιλία, σχεδόν 3000 χιλιόμετρα μακριά από εκεί που έπρεπε να πάει.

O Akomanyi, έμεινε μια εβδομάδα στη Βραζιλία, τα δε χρήματα για τη διαμονή του, τα πρόσφεραν ξένοι καθώς ο ίδιος δεν είχε μαζί του ούτε σεντ.

Τελικά η αεροπορική εταιρεία, που του πούλησε το αρχικό εισιτήριο, του διέθεσε ένα νέο για το Διεθνές Αεροδρόμιο Cheddi Jagan της Γουιάνας.

Τον Ιούνιο του 2014, ένα ζευγάρι αντί να φτάσει στην αρχαία πόλη Γρανάδα της Ισπανίας έφτασε στο νησί της Kαραϊβικής Γρενάδα.

Ο οδοντίατρος Edward Gamson αγόρασε από το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου τα εισιτήρια . Η χώρα προορισμού δεν ήταν εισηγμένη στα e-εισιτήρια. Όπως είπε ο Gamson η εταιρεία αρνήθηκε να του χορηγήσει εισιτήριο πρώτης θέσης και κατέθεσε μήνυση εναντίον της.

Τον ίδιο συνέβη λίγες μέρες νωρίτερα και στην Lamenda Kingdon από το Πλύμουθ που είχε διαγνωστεί με καρκίνο ήθελε να ταξιδέψει στην Γρανάδα της Ισπανίας. Ωστόσο, βρέθηκε και αυτή στην Καραιβική. Το λάθος έκανε η ίδια αεροπορική εταιρεία η οποία, όπως είπε η Kingdon, της εξασφάλισε πρώτη θέση για την επιστροφή της στο Gatwick.
Το Μάιο του 2013 η Sandy Valdivieso και ο σύζυγός της επιβιβάστηκαν από το Los Angeles με προορισμό το Ντακάρ στη Σενεγάλη. Ωστόσο, κατέληξαν στη Ντάκα στο Μπαγκλαντές.

Το 2013 η 85χρονη Maria Nieves κατέληξε στο Πίτσμπουργκ στην Πενσυλβάνια αντί για το το Fort Myers, στη Φλόριντα που ήταν ο προορισμός της. Η 85χρονη είχε ζητήσει να μετακινηθεί στην πύλη με αναπηρική καρέκλα, γεγονός που σημαίνει ότι το προσωπικό ήταν υπεύθυνο για τη μεταφορά της και έκανε το λάθος. Το ίδιο λάθος της είχε συμβεί και το 2011.

‘Όμως λάθη δεν συμβαίνουν με επιβάτες που προσγειώνονται σε λάθος προορισμούς αλλά και σε αεροπλάνα. Ένα αεροπλάνο Viet Jet Air που απογειώθηκε από το Ανόι με προορισμό το αεροδρόμιο Cam Ranh προσγειώθηκε σε ένα άλλο 140 χιλιόμετρα μακριά.

Couple plans Las Vegas trip -- but book flights from wrong Birmingham

By CNN Staff

ΔΗΜΟΦΙΛΗ