ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Τούβλο τούβλο καταστρέφεται το Σινικό Τείχος από βάνδαλους (vid+pics)

Τούβλο τούβλο καταστρέφεται το Σινικό Τείχος από βάνδαλους (vid+pics)
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕPA/DIEGO AZUBEL

Μια νέα εκστρατεία έχει ξεκινήσει για την προστασία του Σινικού Τείχους, του μεγαλύτερου σε διαστάσεις ανθρώπινου οικοδομήματος.

Έχει έκταση 21.000 χιλιόμετρα και βρίσκεται αντιμέτωπο με τις επιδρομές ανθρώπων και τις βλάβες που του προκαλούν.

Το Σινικό Τείχος χτίσθηκε σε τρία στάδια, από τον 3ο αιώνα π.Χ μέχρι τη δυναστεία των Μινγκ (1368 – 1644) για να υπερασπιστεί την κινέζικη αυτοκρατορία. Όμως τα μέρη του καταρρέουν.

HOW HWEE YOUNG7

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/HOW HWEE YOUNG

Τούβλα αφαιρούνται παρανόμως για να κτισθούν σπίτια, για να μεταφερθούν σε χωράφια και για να πωληθούν ως σουβενίρ. Όλα αυτά προστίθενται στη διάβρωση που προκαλείται από τις καιρικές συνθήκες, τον άνεμο, τη βροχή, τις καιρικές συνθήκες.

Υπολογίζεται μάλιστα ότι το ένα τρίτο του Σινικού Τείχους εξαφανίζεται.

HOW HWEE YOUNG4

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/HOW HWEE YOUNG

Πως αντιμετωπίζει η Κίνα την καταστροφή του Σινικού Τείχους

Θα γίνονται τακτικοί έλεγχοι και θα δημιουργηθεί μία τηλεφωνική γραμμή στην οποία οι επισκέπτες και οι κάτοικοι θα μπορούν να αναφέρουν όποια βλάβη εντοπίζουν, όπως επισημαίνει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η Κρατική Διαχείριση Πολιτικής Κληρονομιάς (SACH) έχει ήδη αναφερθεί στο θέμα αυτό. Η πιο σημαντική είδηση που έγινε πρωτοσέλιδο, ήταν στιγμιότυπα από ένα βίντεο που κατέγραφε έναν άνδρα να κλοτσά και να βανδαλίζει το Σινικό Τείχος. Το video έγινε viral σε όλα τα social media.
Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, περίπου το 30% του τμήματος του Σινικού Τείχους που κατασκευάσθηκε στη δυναστεία των Μινγκ, έχει ήδη εξαφανιστεί και λιγότερο από 10% θεωρείται καλά διατηρημένο.

DIEGO AZUBEL15

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕPA/DIEGO AZUBEL

«Το Σινικό Τείχος είναι ένα κληροδότημα που εκτείνεται σε τεράστια περιοχή - πάνω από 20.000 χιλιόμετρα - και συνεπώς αυξάνεται η δυσκολία στο να το διατηρήσουμε και να το αποκαταστήσουμε», δήλωσε το 2015 στο CNN, o Dong Yaohui, αναπληρωτής διευθυντής του Σινικού Τείχους.

China cracks down on Great Wall brick thieves

By Clara Lindh, for CNN

Διαβάστε επίσης:

Ο πήλινος στρατός του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας

Η Κίνα γιορτάζει τη βάρκα του Δράκου

Η άγρια ομορφιά της απάτητης Κίνας σε μία εντυπωσιακή timelapse

Η Κίνα υποδέχεται το Έτος του Πιθήκου

Χανγκτσόου: Μία από τις επτά αρχαιότερες πρωτεύουσες της Κίνας

Η γυάλινη γέφυρα στην Κίνα

Φεστιβάλ χιονιού στην Κίνα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ