ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Να γιατί η Σεούλ συγκαταλέγεται στις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις του κόσμου

Να γιατί η Σεούλ συγκαταλέγεται στις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις του κόσμου
CNNi/ED JONES/AFP/GETTY IMAGES

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι τουρίστες επιλέγουν την Σεούλ ως έναν από τους αγαπημένους τους προορισμούς και την κατατάσσουν στις καλύτερες πόλεις του κόσμου.

Η νυχτερινή ζωή στη Σεούλ

Η Σεούλ αποτελεί ένα από τα πιο φημισμένα μέρη για την νυχτερινή της ζωή. Η πόλη 'δεν κοιμάται', τα μπαρ, τα εστιατόρια και κάθε λογής μαγαζί είναι ανοιχτά 24 ώρες. Οι δρόμοι της είναι πλημμυρισμένοι από κόσμο που βγαίνει έξω για να διασκεδάσει.

Το κορυφαίο αεροδρόμιο στον κόσμο

Το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου βρίσκεται στη Σεούλ. Το φημισμένο Incheon International Airport το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά εκατομμύρια επιβάτες στεγάζει μέσα από Μουσείο Κορεάτικης Κουλτούρας μέχρι καζίνο, σπα και εστιατόρια.

170307153434 incheon super 169

Πηγή: courtesy nicolas nova/creative commons/flickr/cnni

Πολύ ...φαγητό

Τα τυπικά κορεάτικα γεύματα συμπεριλαμβάνουν εφτά ή οχτώ συμπληρωματικά πιάτα. Τα φαγητά τους είναι γευστικότατα και πολύχρωμα.

150813135547 korea food map tteokgalbi super 169

Πηγή: courtesy/korea tourism oranization/cnni

Ανεπτυγμένη τεχνολογία

Η τεχνολογία στην Κορέα αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και αυτό είναι εμφανές από διάφορες συσευές που προέρχονται από αυτή τη χώρα και τις χρησιμοποιούμε καθημερινά. Τα διαμερίσματα στη Σεούλ ελέγχονται από τα κινητά και από ειδικές κάρτες που έχουν αντικαταστήσει τα κλειδιά. Οι εκπρόσωποι της Samsung Electronics λένε ότι η αναγνώριση προσώπου σύντομα θα εισαχθεί ως προσθήκη στα συστήματα ασφαλείας βιο-αναγνώρισης. Ακόμη και τα κτήρια αποτελούν έργα τέχνης καθώς όλα είναι εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Ο πύργος N Seoul Tower

Ο πύργος N Seoul Tower αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μέρη όλων. Ο πύργος αυτός είναι μια από τις τοποθεσίες που επιλέγουν συχνά οι σκηνοθέτες αρκετών ταινιών και σειρών.

συντριβανι

Πηγή: Reuters

Coex

Στη Σεούλ υπάρχει και το Coex ένα από τα μεγαλύτερα υπόγεια Εμπορικά Κέντρα της Ασίας. Το Coex περιέχει πάρα πολλά καταστήματα όπως εστιατόρια, σινεμά και το Kimchi Museum. Σε αυτό το μέρος πραγματοποιήθηκε και η Σύνοδος Κορυφής των G20 το 2010.

Μουσική

Η kpop μουσική τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να ακούγεται όλο και περισσότερο και να αποκτά αναγνώριση. Πολλοί νέοι ανακαλύπτουν σιγά σιγά τη "νέα" αυτή μουσική. Αρκετά από τα συγκροτήματα της Κορέας έχουν καταφέρει να βραβευτούν και να κατακτήσουν υψηλές θέσεις σε charts πολλών γνωστών περιοδικών και ιστοσελίδωνν. Δεν είναι λίγες οι μπάντες που έχουν κάνει περιδεία στην Αμερική και στην Ευρώπη.

Η γέφυρα Banpo Bridge και το συντριβάνι Moonlight Rainbow Fountain

Στη Σεούλ βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα συντριβάνια στον κόσμο -αυτό στη γέφυρα Banpo Bridge. Το όνομά του είναι Moonlight Rainbow Fountain και είναι καταχωρημένο στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως ένα από τα μεγαλύτερα συντριβάνια σε γέφυρα καθώς φτάνει στα 1.140 μέτρα. Αποτελεί ένα από τα πιο θεαματικά μέρη στον κόσμο.

hfj

Πηγή: Reuters

Μια φυλακή-Μουσείο

Πρόκειται για τη φυλακή Seodaemun Prison -Μουσείο πλέον. Εκεί οδηγούντο όσοι δεν υπάκουαν στους νόμους της Ιαπωνίας.

19657370 317111572078534 643650866447003784 n

Πηγή: sdmprison/facebook

G Dragon

Από το ντεμπούτο του συγκροτήματος Big Bang μέχρι και σήμερα ο frontman της μπάντας G Dragon( Kwon Jiyong) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα fashion icon της Κορέας. Οι επιλογές του G Dragon συμπεριλαμβάνουν δημιουργίες τόσο του Alexander McQueen όσο και του Οίκου Chanel. Γενικά, το συγκεκριμένο συγκρότημα λόγω των ενδυματολογικών επιλογών του αποτελεί σύμβολο της μόδας και παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους της Κορέας.

GettyImages 472128766

Πηγή: Chung Sung-Jun / Staff/ Gettyimages

https://www.instagram.com/p/p

Ιδιαίτεροι και ελκυστικοί άνδρες

Έντονα χρώματα, τολμηρές ενδυματολογικές επιλογές και εκκεντρικά αξεσουάρ κάνουν τους άντρες της Κορέας να ξεχωρίζουν.

GettyImages 686523144

Πηγή:David Becker / Stringer Gettyimages/Gettyimages

Η "πλαστική ομορφιά' των γυναικών

Φημισμένες για τα ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά τους οι Κορεάτισσες αποφασίζουν να τα "τελειοποιήσουν" μέσα από χειρουργικές επεμβάσεις γεγονός που τις έχει κάνει όλες όμοιες και ελκυστικές ταυτοχρόνως.

GettyImages 146830503

Πηγή: Ken Ishii / Stringer gettyimages/Gettyimages

Με πληροφορίες από: 50 reasons why Seoul is the world's greatest city

ΔΗΜΟΦΙΛΗ