ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

28 φωτογραφίες που θα σου φτιάξουν τη μέρα. Οι υποψηφιότητες του Comedy Wildlife Photography Awards

28 φωτογραφίες που θα σου φτιάξουν τη μέρα. Οι υποψηφιότητες του Comedy Wildlife Photography Awards

Είτε πρόκειται για έναν γορίλα που κάνει πρόστυχες χειρονομίες, είτε για έναν ιπποπόταμο που παθαίνει κρίση πανικού καθώς ένα σμήνος από πουλιά φλερτάρει τη μουσούδα του, τα ζώα αντιδρούν πολύ πιο ανθρώπινα από όσο νομίζαμε.

Αυτές τις λήψεις συγκεντρώνει και επιβραβεύει ο πιο διασκεδαστικός φωτογραφικός διαγωνισμός σήμερα, τα Comedy Wildlife Photography Awards.

Oι κριτές διάλεξαν τα 45 πιο αστεία στιγμιότυπα ανάμεσα σε 1.502 συμμετοχές από 52 χώρες του κόσμου.

“Δεν μπορούσα να πιστέψω την ανταπόκριση του κοινού στον πρώτο κιόλας χρόνο μας. Δεν πιστεύω ότι ανταποκρίθηκαν τόσοι πολλοί από τόσες χώρες” λέει ο Paul Joynson-Hicks, ιδρυτής και φωτογράφος άγριας φύσης.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου βραβεύει την άγρια ζωή

“H επιλογή ήταν πολύ δύσκολη γιατί είχαμε άπειρες πραγματικά αστείες φωτογραφίες και έπρεπε να καταλήξουμε μόλις σε 45. Πιστεύω ότι όλοι απόλαυσαν το διαγωνισμό όσο εμείς, ήταν κάτι διαφορετικό. Σίγουρα ξεπεράσαμε τις προσδοκίες μας”.

Ο μόνος απαράβατος κανόνας συμμετοχής, κάθε στιγμιότυπο να έχει τραβηχτεί στην άγρια φύση. Δεν χρησιμοποιήθηκαν ζώα σε αιχμαλωσία.

Στον αντίποδα του National Geographic, αυτός είναι ένας διαγωνισμός που μας υπενθυμίζει ότι η άγρια πανίδα έχει και την κωμική της πλευρά.

Οι νικητές του φετινού Comedy Wildlife Photography Awards θα ανακοινωθούν στις 12 Νοεμβρίου.

Photographic proof that wild animals are way funnier than humans

ΔΗΜΟΦΙΛΗ