ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Οι απόλυτοι under the radar προορισμοί για foodies

Οι απόλυτοι under the radar προορισμοί για foodies

Το φαγητό είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στη ζωή των ανθρώπων. Άλλοι ταξιδεύουν για τον έρωτα, άλλοι για την Τέχνη και κάποιοι για το φαγητό. Επομένως, foodies του κόσμου ενωθείτε, διότι ακολουθούν επτά under the radar προορισμοί με το καλύτερο φαγητό στον κόσμο!

Tokyo, Japan

2

Στη χώρα που κατέχει τα περισσότερα αστέρια Michelin στον κόσμο, δεν σερβίρουν μόνο sushi. Δημιουργίες όπως το tonkatsu (χοιρινό παϊδάκι) και το χέλι unagi, στα oikonomiyaki pancakes, η ιαπωνική κουζίνα έχει μερικά από τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε γευτεί ποτέ, καθώς τα έθιμα και οι παραδόσεις τους θέλουν να τρώνε μόνο φρέσκια πρώτη ύλη αλλά και δροσερά πιάτα. Το πλεονέκτημα που έχει το Tokyo είναι πως μπορείς να φας ωραία από μια καντίνα στον δρόμο μέχρι το πιο ακριβό εστιατόριο της πόλης.

Hanoi, Vietnam

3

Το βιετναμέζικο φαγητό είναι μια μικρή «όαση» στον κόσμο των foodies. Είναι η καλύτερη ευκαιρία για να δοκιμάσετε την αντοχή σας στο αλάτι, τις γλυκιές σάλτσες αλλά και τις ξινές, και τα καυτερά πιάτα. Προσπαθήστε γευτείτε όσα περισσότερα μπορείτε, καθώς ό,τι και να φάτε στο Hanoi, θα αποτελεί μια μοναδική εμπειρία από μόνο του. Τα φαγητά του «δρόμου» αποτελούνται κυρίως από Pho tiu noodles με μια γλυκόξινη σούπα, μπαγκέτα bahn mi με πατέ, αγγούρι, αποξηραμένα κρεμμύδια και chilli, αλλά και παραδοσιακό καφέ με αβγό και ζάχαρη. Όπως ακριβώς αρέσει στους ντόπιους.

London, UK

4

Το Λονδίνο φημίζεται για την ποικιλία του σε gourmet εστιατόρια, hip pop-up στέκια, αλλά και ανατολίτικο street food. Έτσι, καλύπτει μια μεγάλη γκάμα προτιμήσεων και ποιοτικών επιλογών στην πόλη, καθώς μάγειρες από όλο τον κόσμο επιλέγουν να μεταφερθούν στο Λονδίνο, για να… ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στην κουζίνα. Πέρα λοιπόν, από το παραδοσιακό fish ’n’ chips, μπορείτε να δοκιμάσετε εξαιρετική ινδική και ασιατική κουζίνα, αλλά και να επισκεφθείτε τα περισσότερα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου, καθώς βρίσκονται εκεί.

Jaipur, India

5

H Jaipur είναι από τα λίγα μέρη στον κόσμο που σερβίρουν ακόμη την κουζίνα που ετοίμαζαν στους Rajputs, τους πρίγκιπες μαχητές του Rajasthan μέχρι το 1960. Εκστρατείες και κυνήγι ήταν οι βασικές τους ασχολίες, για αυτό και τα περισσότερα πιάτα τους έχουν ως βάση το κρέας. Ο παγκοσμίως γνωστός Ινδός σεφ Vivek Sing προτείνει το Laal Maas, δηλαδή… κατσικάκι με curry. Απολαύστε το με προσοχή βέβαια, καθώς είναι ένα αρκετά καυτερό πιάτο, που χρειάζεται ρύζι ατμού να το συνοδεύσει.

Mendoza, Argentina

6

H Mendoza είναι γνωστή για τα asados (δηλαδή ψητά) κρέατά της. Η κτηνοτροφία εξάλλου, είναι από τις κύριες πηγές εσόδων για την Αργεντινή, ενώ η ποικιλία κρασιών που παράγουν τα γειτονικά χωριά της Mendoza, είναι μεγάλη. Ο συνδυασμός δε, μιας ταλιάτας με ένα καλό, τοπικό κόκκινο κρασί είναι ένα ανεκτίμητο γεύμα, όπου κι αν το απολαύσεις.

Bologna, Italy

7

Γνωστή και ως η «Χοντρή» («La Grassa») πόλη της Ιταλίας, η Bologna δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται σε αυτή τη λίστα. Η γειτονική μας χώρα εξάλλου, φημίζεται για το φαγητό και τα κρασιά της, ενώ η Bologna για την «μπολονέζ» μακαρονάδα της. Ανάμεσα στη Φύση της Βόρειας Ιταλίας, τις λίμνες και τα βουνά, θα βρείτε τα καλύτερα χειροποίητα ζυμαρικά, το πιο καυτερό λουκάνικο «bolaney» και την αυθεντική παρμεζάνα.

Bangkok, Thailand

8

Ταξιδεύοντας πίσω στην Ασία, αυτή τη φορά σταματάμε στην Ταϊλάνδη και όλες τις γεύσεις και μυρωδιές που μας χαρίζει. Κάρδαμο και lemongrass είναι δύο από τα βασικά υλικά που χρησιμοποιούν σε σχεδόν όλα τους τα πιάτα, ενώ ένα τρίτο θα μπορούσε να είναι το ginger. Καυτερές σούπες, τηγανητά noodles και γλυκά με mango και ρύζι (γνωστό και ως sticky rice), είναι μερικά από τα πιάτα που θα πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε, εάν βρεθείτε στην πόλη της Bangkok. Είναι η πόλη που αποτελεί το happy place των περισσότερων foodies στον κόσμο, διότι δοκιμάζουν τα θαλασσινά με έναν πολύ εξωτικό τρόπο.

Chengdu, China

9

Κλείνοντας το γαστρονομικό αυτό ταξίδι στην Κίνα, ένας άνθρωπος θα μπορούσε να γευτεί την κινέζικη κουζίνα σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Όμως δεν θα είναι ίδια με το Chengdu, την καρδιά της τηγανιτής Sichuan κουζίνας. Εξαιρετικά καυτερά πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε έστω και μια φορά στη ζωή σας, είτε σε μορφή σούπας, είτε στο τηγάνι. Γλώσσα πάπιας, λεπτές φέτες αρνί ή μοσχάρι, λαχανικά, και πολλές chilli πιπεριές και φυσικά, πολλά μυρωδικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ