ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Γιατί ένα ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό Σιδηρόδρομο είναι εμπειρία ζωής

Γιατί ένα ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό Σιδηρόδρομο είναι εμπειρία ζωής

Το ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό είναι μια εμπειρία που όλοι οι άνθρωποι πρέπει να βιώσουν έστω και μια φορά στη ζωή τους. Είναι η εμπειρία του να διασχίζετε το 1/3 του πλανήτη με δύο και μόνο τρένα, σε έναν σιδηρόδρομο, ενώ πιο συγκεκριμένα, ο Υπερσιβηρικός διανύει όλη τη Ρωσία και περίπου 8.000 χλμ, σε έξι μόνο ημέρες. Στη συνέχεια, ο ταξιδιώτης θα χρειαστεί να αλλάξει τρένο και να πάρει τον Υπερμογγολικό από τη Σιβηρία, έως το Πεκίνο, διασχίζοντας όλη τη Μογγολία. Βέβαια, θα μπορούσατε να καταλήξετε στην Κίνα χωρίς καν να περάσετε από τη Μογγολία, κι αυτό με τη διαδρομή του Trans-Manchurian.

2

Από τη Ρωσία στην Κίνα χρειάζονται μόνο 18 ημέρες και πολλή όρεξη. Εάν δηλαδή, είστε λάτρεις της διαδρομής με τρένο, βλέποντας τα χιονισμένα τοπία, αλλά και μένοντας στις καμπίνες του, τότε το ταξίδι αυτό θα το ευχαριστηθείτε με όλη σας την ψυχή. Επειδή, όμως, οι καμπίνες του είναι για τέσσερις και αρκετά στενές, σκεφτείτε διπλά εάν θέλετε παρέα ή εάν απλώς θα κλείσετε και τις τέσσερις θέσεις. Όπως και να έχει, ο ήχος από τις ράγες, άλλους τους νανουρίζει και άλλους τους κρατάει ξύπνιους… όλη νύχτα. Εξάλλου, όλοι ξέρουν πως τα ταξίδια με το τρένο σας δίνουν πολύ χρόνο να σκεφτείτε. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία που ψάχνατε για αναστοχασμό και αλλαγή προτεραιοτήτων στη ζωή σας.

3

Ακόμη ένας λόγος για να προτιμήσετε το ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό είναι διότι δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να πάει κάποιος στη Σιβηρία. Είναι μια αρκετά δύσκολη επιλογή. Οι ταξιδιώτες του τρένου, προτείνουν μια μικρή στάση στην ιστορική της πόλη, Αικατερινούπολη, και ύστερα Ικούτσουκ για τη Βαϊκάλη, τη μεγαλύτερη λίμνη του κόσμου. Ύστερα, η μικρή στάση της μίας ημέρας στο Ουλάν Μπατόρ, την πρωτεύουσα της Μογγολίας, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε, αφού «σπάει» το ταξίδι στη μέση και καταφέρνετε να δείτε μια από τις πιο ιστορικές χώρες της Ανατολής, μετά την κομμουνιστική επανάσταση το 1924. Ο Υπερμογγολικός Σιδηρόδρομος ολοκληρώθηκε το 1956 όμως, και συνδέει από τότε έως σήμερα τη Μόσχα με το Πεκίνο.

4

Στο Πεκίνο, την πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, αξίζει να επισκεφτείτε το Σινικό Τοίχος, τον Ναό των Λάμα, τον Ναό του Ουρανού, αλλά και το Εθνικό Μουσείο Τέχνης. Πέρα από αυτά, η μοντέρνα αρχιτεκτονική του Ολυμπιακού Σταδίου της χώρας το βράδυ, είναι κάτι πραγματικά μοναδικό!

Με λίγα λόγια όμως, το ταξίδι με τον Υπερσιβηρικό Σιδηρόδρομο είναι ο καλύτερος τρόπος να διασχίσετε την Ρωσία και να φτάσετε στην Ασία, χωρίς καθυστερήσεις και με μεγάλη άνεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ