ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αμοργός: Ακατέργαστη ομορφιά στο πιο «εναλλακτικό» νησί των Κυκλάδων

Αμοργός: Ακατέργαστη ομορφιά στο πιο «εναλλακτικό» νησί των Κυκλάδων

Βρίσκεται στις Μικρές Κυκλάδες, ανάμεσα σε μερικά από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου. Η Αμοργός είναι ένας μικρός παράδεισος που συνδυάζει τις παραδόσεις και την άγρια ομορφιά του, με νέο κόσμο, γεμάτο όρεξη για ζωή. 

Ένα είδος εναλλακτικού τουρισμού, διασκεδάζει υπό το φως του φεγγαριού, σε κάποια άδεια παραλία, ενώ τα πρωινά θα τους βρείτε να κάνουν μπάνιο ανάμεσα στους βράχους της Αγίας Άννας και του Μούρου ή στη χρυσαφένια παραλία του Αγ. Παύλου. Το μόνο σίγουρο πάντως, είναι πως η Αμοργός θα σας μείνει αξέχαστη, σε όποιο από τα χωριά της κι αν αποφασίσετε να διανυκτερεύσετε.

Η Χώρα της Αμοργού και η νησιώτικη γαστρονομική της εμπειρία

2


Χώρα Αμοργού

Η επιβλητική Χώρα της Αμοργού, βρίσκεται ανάμεσα στα μεγάλα λιμάνια του νησιού, τα Κατάπολα και την Αιγιάλη. Γραφική, γεμάτη κρυφά μονοπάτια και μικροσκοπικά κυκλαδίτικα καφενεία, μέσα από αυτή τη Χώρα αλλά και τα χωριά γύρω από την Αιγιάλη, Θολάρια και Λαγκάδα, θα ταξιδέψετε σε μέρη μαγικά παρέα με την ωραιότερη ψημένη ρακή που έχετε δοκιμάσει ποτέ σας. Τη ρακή φυσικά, θα συνοδεύσουν οι τοπικές παραδοσιακές γαστρονομικές δημιουργίες της Αμοργού, όπως είναι το κατσικάκι, το θυμαρίσιο μέλι ή ανθόμελο και η ξακουστή κι αγαπημένη αμοργιανή φάβα με κάπαρη.

3

Μακριά λοιπόν από τον μαζικό τουρισμό, αλλά και από τη φασαρία της πόλης, η Αμοργός είναι το μέρος όπου θα νιώσετε πραγματικά ελεύθεροι. Αυτό συμβαίνει κυρίως, διότι από το νησί έχουν περάσει από πειρατές μέχρι hippies που κατασκήνωναν στο Λακκί. Σήμερα, δεν έχει τίποτα από τα παραπάνω, μονάχα απερίγραπτη άγρια ομορφιά και εξαιρετικό τοπικό φαγητό.

Η Παναγία Χοζοβιώτισσα είναι ένα από τα μεγάλα «θαύματα» των Κυκλάδων

4

Παναγία Χοζοβιώτισσα

Πριν απολαύσετε την τοπική κουζίνα της Αμοργού, δοκιμάστε να επισκεφτείτε το εντυπωσιακό μοναστήρι της Παναγιάς Χοζοβιώτισσας, διότι μέχρι να φτάσετε εκεί θα χρειαστεί να ανέβετε 300 απότομα σκαλιά. Παρόλα αυτά, ο προορισμός θα σας κόψει την ανάσα, καθώς η θέα του Αιγαίου θα σας αποζημιώσει για κάθε σκαλί.

5

Ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια του Αρχιπελάγους και από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού βάζει λίγο άσπρο, στον απότομο, κάθετο βράχο πάνω από την Αγία Άννα. Εκεί μπορείτε να μπείτε από τη στενή πόρτα της Μονής και να κεραστείτε μια ψημένη ρακή που παράγουν οι άνθρωποι που ζουν στο μοναστήρι.

Το «Απέραντο Γαλάζιο» και οι παραλίες του νησιού

6


Αγία Άννα

Στην παραλία της Αγίας Άννας θα αναβιώσετε όλες εκείνες τις μαγικές σκηνές από την ταινία «Απέραντο Γαλάζιο» του Λικ Μπεσόν, καθώς τα διάφανα νερά και ο καταγάλανος βυθός θα σας «τραβήξει» μέσα του. Αράξτε στους γύρω βράχους και ζήστε την απόλυτη χαλάρωση και ελευθερία ενώ κάνετε βουτιές και κολυμπάτε στα ωραιότερα νερά των Μικρών Κυκλάδων.

7

Μούρος

Εάν έχετε παραπάνω από λίγες ημέρες, αξίζει μια επίσκεψη για κολύμπι και η παραλία του Μούρου, όπου το μπλε θα γίνει κομμάτι του εαυτού σας. Στην πρώτη κιόλας, βουτιά, η θάλασσα θα σας κρατήσει κάνοντάς σας να μην θέλετε να βγείτε από αυτήν. Καθαρά, κρυστάλλινα νερά, κάνουν τις υπόλοιπες παραλίες των Κυκλάδων να μοιάζουν κάτι λιγότερο από τέλειες. Διότι, η πραγματική τελειότητα, βρίσκεται στα γαλάζια νερά της Αμοργού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ