Μπορεί τα ελληνικά νησιά να μοιάζουν μαγικά, κάθε Καλοκαίρι, όμως, υπάρχουν κάποιες ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει να μάθετε την ιστορία τους και να περιηγηθείτε στους στενούς και γραφικούς τους δρόμους. Παρακάτω, κάναμε μια επιλογή από τις τρεις πιο αγαπημένες μας, μήπως και αποφασίσετε να ζήσετε κάπως… διαφορετικά φέτος το Καλοκαίρι.

Φλωρεντία, Ιταλία

2

Στη γειτονική και πανέμορφη Ιταλία βρίσκεται η πιο χρωματιστή πόλη της Ευρώπης. Είναι ένας εύκολος και γρήγορος προορισμός για να «ξεφύγετε» από τη ρουτίνα της καθημερινότητας στην Αθήνα, αλλά και να μην επιλέξετε ξανά τη Ρώμη ή το Μιλάνο. Ιδανική για όποιον αγαπάει τις Τέχνες και την ιστορία, η ιστορική Φλωρεντία είναι γεμάτη με σημεία που αξίζει να εξερευνήσετε, καθώς από μόνη της είναι ένα μικρό… μουσείο!

Λισαβώνα, Πορτογαλία

3

Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας είναι σίγουρα ένας από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς στη χώρα. Η «Πριγκίπισσα του Ωκεανού» ή αλλιώς Λισαβώνα, με τη γοτθική και μπαρόκ αρχιτεκτονική της, τους ανηφορικούς της δρόμους, τα ξύλινα τραμ και τις γραφικές της πλατείες, αποτελεί μοιάζει να είναι ένας από τους ιδανικότερους προορισμούς της Ευρώπης για αυτό το Καλοκαίρι. Καλό και οικονομικό φαγητό, εντυπωσιακά χρώματα και η fado, η μελαγχολική, παραδοσιακή μουσική των Πορτογάλων που δημιουργήθηκε πριν από πολλές δεκαετίες για να περιγράψει την ιστορία του φτωχού λαού της Πορτογαλίας.

Παρίσι, Γαλλία

Για κάθε ταξιδιώτη που επιθυμεί να βιώσει την απόλυτη παριζιάνικη εμπειρία μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, το Παρίσι αποτελεί την τέλεια απόδραση από την Αθήνα.

4

Μπορείτε, μέσα σε δύο ημέρες να δείτε κάθε πτυχή μιας από τις μεγαλύτερες και πλέον ιστορικές ευρωπαϊκές πόλεις και να ερωτευτείτε, σε μόλις μια βόλτα στα εντυπωσιακά αξιοθέατα της «Ville lumière», ενώ με μια επίσκεψη σε κάποιο από τα «πλούσια» μουσεία της και ένα πέρασμα για φαγητό ή ποτό στις πιο ιδιαίτερες και γραφικές γειτονιές της, θα σας ξυπνήσουν την επιθυμία να ξαναγυρίσετε πριν καν πάρετε τον δρόμο του γυρισμού.

Διαβάστε επίσης